Kempi – Evolutie Van ‘N Nigga – Mixtape 3.2

Jerrel Lloyd Kemperveen, een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst die vooral als Kempi bekend in de oren zal klinken. Dan vooral omdat de 21-jarige in het verleden wat vervelende dingen heeft gedaan. Hier heeft hij reeds zijn straf voor uitgezeten, dus het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Zo staat hij momenteel onder contract bij het platenlabel TopNotch en brengt hier zijn nieuwste mixtape uit.

Het draagt de titel Mixtape 3.2: Evolutie Van ‘N Nigga en rond het schijfje zijn vooral erg hoge verwachtingen, volgens veel hebben we hier namelijk te maken met de Nederlands grootste mixtape koning. Hierbij komt ook het extra nieuws dat het tevens zijn laatste zal zijn. De rapper gaat zich namelijk vooral concentreren op albums.

Zoals we gewend zijn, zijn ook hier een aantal vrienden uitgenodigd. Helaas neemt het soms wel erg de overhand. Op 3.2. horen we bijvoorbeeld Rotjoch, Nicky Huiberts, R.Kay, The Outlawz, DJ Smoke, Klemma, Dio, Bagdad, RBDjan, M.Bizz, Sef, Willy, Manny, Hef, Manny, Loupy, Dj Flexican en De Jeugd van Tegenwoordig langskomen. Ook opvallend zijn de nummers ‘Revolutie’ en ‘Wakker in de cel’, die beiden afkomstig zijn van het debuutalbum Du Zoon. De twee nummers zijn echter in een nieuw jasje gestoken en het is even wennen, maar het klinkt erg lekker.

De echte Kempi horen we pas bij de laatste vier nummers, dit omdat hij hier eindelijk solo is te horen. Zo is ‘Evolutie Van ‘N Nigga’ een verhaaltje over zijn wilskracht en zijn zware leven. In het nummer ‘Mijn Exucues’ rapt hij dat hij niet meer aan vroeger denkt. Hopelijk doet de pers en rapliefhebbers dit ook niet, want het is misschien geen lieverdje, maar zijn muziek is erg goed. Dat bewijst hij keer op keer.

Score: ★★★★☆
Tags