August Burns Red – Constellations

abrDe bij de moshers bekende en beruchte of geliefde band August Burns Red heeft sinds 14 juli hun nieuwe album in de winkels liggen: Constellations. Het beloofd flink hard te zijn… Maar dit zijn we uiteraard gewend van August Burns Red.

De intro van het eerste nummer trekt meteen de aandacht. Ik krijg meteen het gevoel dat ik hard los wil gaan in een mosh. Zo lijkt elk nummer op dit album een heerlijk intro te hebben gevolgd door een overgang naar de keiharde muziek die we gewend zijn van metalcore bands. Misschien valt het te beschrijven als een heerlijk concept om op los te gaan. Ik kan me al inbeelden hoe het licht uitgaat na de intro. Als het licht vervolgens de zaal weer vult, je een energieke massa waarneemt die helemaal los gaat.

Helaas zijn de mannen van August Burns Red nog niet heel erg bekend in Nederland. Dit was eerder al geconstateerd tijdens een livereview ( Klik hier voor de review). Zoals die live review ook vermeldt, zijn delen van de nummers van August Burns Red uitermate geschikt om mee te zingen. En dit zet zich ook voort op dit nieuwe album Constellations. Bijvoorbeeld het nummer ‘White Washed’ waarin de tekst “Don’t say another word you crossed the line” boven alles uitspringt en tijdens een live optreden mee geschreeuwd zal gaan worden.

August Burns Red doet hun naam eer aan. In de week dat het album in de winkels ligt heb ik al meerdere, zeer positieve reacties gehoord. Ik kan persoonlijk niet wachten tot ik ze 29 oktober zelf mag meemaken in het voorprogramma van Bring Me The Horizon.

Score: ★★★★½