Colbie Caillat @ Paradiso, Amsterdam

qo_ob_28072009182133Eind augustus komt haar nieuwe album Breakthrough uit. Na twee jaar wachten kunnen de fans binnenkort Colbie Caillat’s nieuwe nummers uit hun hoofd gaan leren. Maar de diehard fans konden hun hart al ophalen tijdens haar concert in Paradiso op 21 juli.

Een voorprogramma is er niet en een kwartier na aanvang van het concert komt Colbie met haar band het podium op. De zaal is niet helemaal vol, maar het lijkt de zangeres niet te deren. Met een vriendelijke glimlach maakt ze meteen contact met de zaal, “Hallo Amsterdam! Hoe gaat het met jullie vanavond?”. Het publiek juicht en meteen begint ze met een nummer van haar nieuwe album.

Ook andere nummers van haar nieuwe album, zoals ‘Falling For You’ en ‘Fearless’, komen aan bod. Bij het laatste nummer vertelt ze dat ze het vroeger eigenlijk eng vond om op het podium te staan en dat ze echt moest wennen om op te treden voor grote groepen. Dan gaat er in de zaal een telefoon: “Zal ik de telefoon opnemen, doe ik echt hoor”, grapt de zangeres.

En dat is niet de enige keer dat er een grappige scene voorkomt. Colbie danst en grapt graag met haar band. Zo maakt ze grapjes met bandlid Justin Young en spelen ze samen op een minigitaar een vrolijk deuntje. Ook de cover ‘Killing Me Softly’ speelt ze op haar akoestische gitaar met haar dromerige stem. Minpunt is dat ze deze cover ook zong tijdens haar vorige concert in Amsterdam.

Maar het nummer ‘You Found Me’ van de Amerikaanse band The Fray maakt het dan wel weer helemaal goed. Een heel ander tempo dan het originele nummer, maar ontzettend mooi gezongen. De tranen staan in mijn ogen en naast mij zie ik iemand met kippenvel staan. Wat een geweldige cover!

Colbie weet de zaal zeker te vermaken en de liedjes zijn vrolijk en makkelijk mee te zingen. Nog even wachten tot 25 augustus voor haar nieuwe album. Ik kan niet wachten!

Tekst: Maaike Roelofs