Sights & Sounds – Monolith

Sights & Sounds is de nieuwe band van zanger Andrew Neufeld. Ja, de zanger van Comeback Kid en ‘nee’, verwacht geen hardcore te horen op deze plaat. Velen deden dit wel waardoor de plaat door sommige snoeihard onderuit werd gehaald. Monolith is een stijl apart geworden, die zeker niet aansluit bij de huidige bands van deze muzikanten. De overige bandleden zijn Andrew zijn broer Joel, die ook de drums voor zijn rekening neemt in Sick City, en Matt Howes en Adrian Mottram uit Figure Four. Samen met Devin Towsend ( o.a. Misery Signals, Lamb Of God ) namen zij dit album op.

Waar Andrew bij Comeback Kid de vocalenplicht niet geheel naar behoren volbrengt is dit tijdens bij Sights & Sounds wel anders. De muziek sluit meer aan op de rustigere, met veel langere uithalen, muziek. Het beste voorbeeld hierbij is het eerste nummer ‘Sorrows’. Kritiekpunten zijn toch zeker wel de teksten. Korte zinnen, niet al te diepgaand en over afgezaagde onderwerpen. Ik meen mij te herinneren dat Andrew tijdens een interview zei dat hij geen liefdesnummers wilt schrijven aangezien dit onderwerp te uitgemolken is, toch wordt hij tijdens dit album enkele malen op betrapt.

Niet voor de Comeback Kid fans maar gewoon voor liefhebbers van het Sights & Sounds-geluid. Niet te snel, hier en daar met een versnelling, pakkend, gevuld met veel lange uithalen, melodieus maar vooral een steengoede post-hardcore plaat met een perfecte- of gaan we toch voor het woord ‘sublieme’, mix. Helaas voor ons Nederlanders geen data in ons kleine landje tijdens de komende tour, dat wordt dus naar Belgi? rijden.

Tip: het gehele album Monolith is te beluisteren op de MySpace van Sights & Sounds

Score: ★★★★☆