You Love Her Coz She’s Dead @ Barfly, Londen

Marz667_02082009195916Ook vanavond staat er weer van alles op het podium in Londen. Wij bezoeken You Love Her Coz She’s Dead in Barfly. Het tweetal synth-poppers van Casiokid en het electro-trio I Haunt Wizards mogen vandaag het publiek opwarmen. Gelukkig voor de twee is het al erg vroeg druk in de zaal, wat op zijn climax komt wanneer de headliner het podium betreedt.


Wanneer je electronica mixt met gitaren en een schreeuwstem, dan is succes bijna verzekerd. Het verhaal van You Love Her Coz She’s Dead gaat bijna niet anders. Met slechts een aantal kleine uitstapjes naar het buitenland, zijn ze vooral in Engeland een grote naam. Buiten het eiland zijn ze nog redelijk onbekend, maar in thuisland maken ze sinds vorig jaar de podia reeds onveilig. Het tweetal weet er ook vanavond een groot feest van te maken – en de vijftien minuten extra ombouwtijd zijn al snel vergeten.

De nummers van het hippe duo gaan volgens hun website vooral over ‘superheroes, superheroes and superheroes but, mainly just about superheroes’. Veel diepgang kunnen we vandaag dan ook niet verwachten tijdens het optreden. Hoewel door de schreeuwerige stem van zangeres Elle Dead, de teksten überhaupt niet duidelijk te horen zijn. De groep wordt vaak vergelijken met Crystal Castles, maar dit blijkt vooral live niet te kloppen. De live-presentatie van You Love Her Coz She’s Dead is namelijk veel beter.

Wanneer het hopen dat ze binnenkort weer snel buiten hun grenzen gaan komen, het is zeker een aanwinst voor bijvoorbeeld 5 Days Off of een van de RAUW-feesten in de Melkweg.