Caspa – Everybody’s Talking, Nobody’s Listening

caspaDat dubstep populairder dan ooit is zal je niet ontgaan zijn. Dankzij feesten als Oi! weet het genre ook in Nederland steeds meer te scoren. Eén van de dj’s die meeprofiteert van de toenemende interesse is de Engelse Caspa, die doorbrak samen met Rusko met hun FabricLive mix.

De Londenaar heeft met Everybody’s Talking, Nobody’s Listening een soloplaat afgeleverd met dertien tracks. Met hier en daar wat medewerking van mc’s en een paar uitschieters naar grime lijkt de plaat genoeg te bieden om een blijvertje te worden. Echter als we BBC Radio 1’s Essential Mix van diezelfde Caspa erbij pakken komen we al snel tot de conclusie dat de beste man veel beter kan. Misschien ligt het aan het feit dat de dj beter af is met bekende plaatjes mixen, of dat zijn eigen werk gewoon niet goed genoeg is.

Denk niet dat de beats van onder andere ‘I Beat My Robot’ of ‘The Terminator’ niks bij je losmaken, maar die kenden we al van de eerdergenoemde mix of FabricLive .37 . De intro’s en ‘Rat-a-tat tat (ft. Dynamite MC)’ zijn dan wel weer goed aangesloten op elkaar, toch is het niet de kers op de taart die ik wil horen op het schijfje. Iets wat dit ook niet is, is de zeikerige stem van Uncle Sam op ‘Lon-don City’ .

Op 12 september aanstaande staat Caspa op het GOGBOT festival in Enschede, het is te hopen dat er daar meer werk zoals op de Essential Mix gedraaid wordt, want over kwaliteiten beschikt de Brit zeker.

Score: ★★½☆☆