Julian Plenti – Julian Plenti Is… Skyscraper

julianplentiWie Paul Banks zegt, zegt Interpol. De band brak in 2002 internationaal door met Turn On The Bright Lights en momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe plaat. Julian Plenti, zoals Paul Banks’ artiestennaam luidt, heeft tijd genoeg gehad om wat eigen werk in elkaar te zetten en de elf tracks zijn samengevoegd op Julian Plenti Is… Skyscraper. Grote kans dus dat de frontman van de bekende post-punkband ter gelegenheid hiervan naar Europa komt binnenkort!

De inmiddels 31-jarige muzikant staat bekend om zijn donkere stem, die heel vaak vergeleken wordt met Joy Division zanger Ian Curtis. De krachtige muziek van Interpol keert uiteraard terug, zoals op ‘Fun That We Have’ en albumtopper ‘Games For Days’, toch vinden we ook een hoop rust. Langzame, rustige nummers als ‘Madrid Song’ en ‘On The Esplanade’ maken van Julian Plenti bijna een singer-songwriter. Deze afwisseling zorgt voor een lekker voortkabbelende cd die je bij elk humeur wel een luisterbeurt kan geven.

Het is een aangename verrassing dat we horen dat de zanger naast het vaste repertoire een andere richting erbij heeft genomen. De nummers vliegen zonder dat je er erg in hebt met sneltreinvaart voorbij en laten een goed gevoel achter. Denk alleen niet dat je met Julian Plenti Is… Skyscraper een superplaat binnenhaalt, maar laat je meevoeren op reis in afwachting op het nieuwe Interpol album.

Score: ★★★½☆