The Temper Trap – Conditions

tempertrapHet voorprogramma van Silversun Pickups pasgeleden in de Melkweg (recensie) liet zien dat ze klaar zijn voor het grotere werk. Er werden toen al veel nummers van Conditions, gespeeld en deze werden goed ontvangen door het publiek. The Temper Trap maakt dromerige indie en weet met de debuutplaat meer dan te overtuigen!

Vanaf opener ‘Love Lost’ weet zanger Dougy Mandagi je in trance te brengen. Hoewel het ene nummer meer kracht heeft dan het andere, zo is ‘Down River’ heel krachtig vergeleken met de rest, is de balans goed opgemaakt. Na een paar luisterbeurten ga je meeneuri?n en zou je niets liever willen dan lekker op een warm strand liggen met een koud glas drinken naast je, terwijl The Temper Trap op de achtergrond galmt.

Natuurlijk worden singles niet zomaar uitgekozen, dus ‘Sweet Disposition’ en ‘Science Of Fear’ blijven goed hangen. In thuisland Australi? heeft het album de negende positie in de charts bereikt en weten de heren volle zalen te trekken. Hier in Nederland zal het zover niet komen, maar de band zou het zeker verdienen.

Check op de MySpace van The Temper Trap naast wat tracks van het album ook de remixen van ‘Science Of Fear’ en laat je meeslepen!