Spoil Engine – Antimatter

Als vier muzikanten beslissen om samen de Belgische metalscene eens flink op zijn kop te zetten missen zij alleen nog een zanger. Al gauw wordt de Nederlandse Niek Tournois gevonden en zo ontstaat Spoil Engine. En na hun debuutalbum Skinnerbox V07 is hier dan het vervolg genaamd Antimatter.

De vijf maken melodische metal met mooie momenten om even mee te schreeuwen afgewisseld met energieke gitaar stukken. De combinatie van deze twee elementen zorgen voor een explosieve combinatie die werkelijk uit de speakers spettert. Als je op YouTube zoekt naar een clip of stukje muziek van de mannen dan zal je weinig vinden, buiten de promo die er op staat. Waarom ik hier naar verwijs? Omdat de reacties op dit filmpje uiterst positief zijn. Blijkbaar, ik heb ze zelf nog niet live gezien, zijn ze ook live een spektakel band is.

Om een voorbeeld te geven van de nummers die zoal op het album te vinden zijn wil ik graag ‘The New Disease’ in de schijnwerpers zetten. Dit nummer bevat een aantal gezongen stukken afgewisseld met heerlijke gitaarstukken. Het refrein, waarin ‘The New Disease’ uiteraard centraal staat, zal na drie keer luisteren al een prachtig stuk meezingen worden en voor heerlijke live taferelen zorgen.

Spoil Engine is een samenwerking tussen Nederlandse en Belgische muzikanten waar we zeker trots op mogen zijn. Ze waren onder andere al te vinden op Graspop en in verscheidene voorprogramma’s. En nu Spoil Engine vaart voor het vlaggenschip Roadrunner zullen ze op veel meer plekken te zien zijn. Spoil Engine is goed op dreef en zeker in staat overtoeren te draaien en ons zo versteld te laten staan.

Score: ★★★★½