BrokenCYDE – I’m Not A Fan But The Kids Like It

Door Twan Scheffers 9 augustus 2009 Reacties staat uit voor BrokenCYDE – I’m Not A Fan But The Kids Like It

Gooi wat screamo en Top-40 hip-hop in een blender en je krijgt een sapje genaamd crunkcore. Een stroming die in Amerika veel positieve en negatieve reacties teweeg brengt. Net zoals altijd zijn er de haters en de fans van dit genre, maar om nu zo ver te gaan als de gemiddelde, gefaalde en naar ideaalbeeld strevende Amerikaanse moeder is wel een beetje zielig.

Teksten die gaan over alcoholmisbruik, illegale vechtpartijen, alcohol gebruik onder de minimumleeftijd, orale verkrachting, drugsgebruik en tienerzwangerschappen. Naja, natuurlijk zijn de heilige moeders in Amerika daar niet blij mee en richten zij zich tegen BrokenCYDE. Op mothersagainstbrokencyde.net kunnen fans van deze crunkcoreformatie zich rot lachen om de drukmakerij van de gemiddelde huisvrouw.

De enige vier die hier voordeel uit weten te halen zijn de vier jongens uit de band zelf. De Amerikaanse jeugd heeft zo hard gezeurd en geklaagd bij MTV dat zij uiteindelijk wel genoodzaakt waren BrokenCYDE op te laten treden tijdens MTV’s TRL. Voor ruim één miljoen kijkers wist BrokenCYDE deze rel te ontketenen.

Momenteel reizen de tieners mee met de Vans Warped Tour 2009 en krijgen ze elke dag enkele grappen van Fat Mike van NOFX naar zich toe geslingerd. Want NOFX als een inspiratiebron noemen met zulke idiote kapsels, nog idiotere kleding en aangestelde- of zeggen we liever: aangemeten, persoonlijkheden kan niet onopgemerkt voorbij gaan bij ’s werelds grappenmaker nummer één.

Voor ons nuchtere Nederlands resten er maar enkele dingen als wij naar het over BrokenCYDE hebben. Lach om te beginnen al die Amerikaanse huisvrouwen even uit, bemachtig deze cd, leer de teksten van buiten en ga helemaal kapot tijdens een optreden van deze vier jongens. Want een party maken zal niet moeilijk zijn op deze muziek.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.