Loveland Festival @ Sloterpark, Amsterdam

Door Kees de Jong 9 augustus 2009 Reacties staat uit voor Loveland Festival @ Sloterpark, Amsterdam

lovelandVoor de vierde keer in het vijftienjarig bestaan van de Loveland organisatie wordt het Loveland Festival gehouden. Verspreid over het Sloterpark te Amsterdam staan zeven podia (acht als je de Silent Disco meetelt) waar nationale en internationale dj’s het publiek entertainen. Hoewel we vooraf gespannen waren over het weer, mogen we niet klagen.We beginnen onze dag bij de Fire! Stage waar Fedde Le Grand, bekend van ‘Put Your Hands Up 4 Detroit’, heerlijke housetracks draait. De dj verwierf na zijn eigen hit bekendheid met het mixen van platen van anderen. Zo horen we vandaag onder andere een remix van ‘Right Here, Right Now’ van Fatboy Slim, maar ook ‘We Are Your Friends’ van Justice (die het weer van Simian hebben) komen voorbij. De sfeer zit er goed in en als gevolg hiervan wordt er door iedereen mee bewogen of gedanst.

loveland1

Na heerlijk in het zonnetje te hebben gezeten langs het water pakken we nog een kwartiertje Dirty South mee. Als enige Australi?r weet hij met z’n dromerige electrohouse het publiek in extase te brengen. Een betere afsluiter dan ‘Missing (Todd Terry remix)’ van Everything But The Girl is er in deze stijl niet en een luid applaus volgt als de platendraaier de tafel overgeeft aan Sander Kleinenberg. Met een remix van ‘In For The Kill’ van La Roux, die we overigens ook bij andere dj’s hoorde, is de toon gezet en kan het publiek rekenen op een uur lang knallen met één van Nederlands bekendere mixers.

loveland4 loveland7
loveland9 loveland5

Naast muziek zijn er talloze andere dingen te doen op het terrein. Zo kunnen bezoekers varen in rubberbootjes, zich laten masseren voor ? 15,- of trampolinespringen. Voor de dames bestaat de mogelijkheid om mee te doen met een wedstrijdje paaldansen waarmee kaartjes voor de afterparty gewonnen kunnen worden, die in de buurt van het Westerpark plaatsvindt. Bij de T-Dansant Stage kan er voor het podium een duik genomen worden in het buitenbad van het aanliggende Sloterparkbad om verkoeling te zoeken.

loveland2

Ondertussen is het in de Dutch House Arena tijd voor Laidback Luke. Hoewel hij in 1999 al op grote festivals als I Love Techno en Awakenings stond, kwam zijn echte doorbraak in 2003 toen ‘We Cannot Get Enough’ de Dance Valley Theme werd. Vandaag horen we onder andere ‘I Gotta Feeling’ van Black Eyed Peas en zelfs buiten de tent staan de mensen rijen dik te dansen, wat aangeeft dat de dj nog steeds immens populair is.

loveland3

Om nog een beetje techno mee te pakken brengen we Michel de Hey nog even een bezoekje, maar doordat de Underground Puppies Stage, waar Arjuna Schiks een liveset geeft, zo dicht naast de Rise Arena staat horen we iets teveel door elkaar gemixt dan de bedoeling is. Gelukkig is de Franse Sébastien Léger op dat moment bezig met het weggeven van een heerlijke house set, waarna we onze weg richting de uitgang begeven.

loveland6

Met een rozig gevoel kijken we terug op een dag volop genieten. De zon staat op onze huid gebrand en we hebben alleen maar vrolijke gezichten gezien. Loveland weet daad bij woord te voegen en de organisatie heeft alles uit de kast getrokken om te zorgen dat het publiek het naar zijn zin heeft gehad. Het festival bewijst zichzelf en heeft ons overtuigt volgend jaar terug te komen!

Je kunt geen reactie achterlaten.