Clark – Totems Flare

clarkAls fan van Warp Records ben ik blij dat Chris Clark, of gewoon Clark, een jaar na het verschijnen van Turning Dragon met een nieuwe langspeler op de proppen komt. Toen ik in 2004 de beste man op 5 Days Off zag wist ik niet wat ik moest verwachten en pakte ik de dj hooguit een kwartiertje mee. Nu Totems Flare in de schappen ligt kan ik zeker niet meer wachten tot Lowlands.

Zoals de meeste artiesten bij Warp zijn er herkenbare invloeden op te merken. Zo zal je bij het luisteren naar de plaat ongetwijfeld de link naar Flying Lotus leggen, die je zou kunnen zien als een rustige versie van Clark. De eerste twee tracks van dit verse album klopt dit inderdaad wel maar met ‘Rainbow Voodoo’ verdwijnt die link meteen. Keiharde, uptempo beats raggen heen en weer om over te gaan in een chaos die door Bong-Ra in elkaar gezet zou kunnen zijn. Net als bij de andere nummers zijn er goede breaks ingebouwd en krijgen we een heerlijk spacey outro te horen.

Schrijnende geluiden tussen de symfonische ambient door horen we op ‘Luxman Furs’. Georganiseerd als de pest, maar zo plotsklaps veranderend in breakbeats zoals je ze nog nooit gehoord hebt. ‘Future Daniel’ is een welkome verrassing met de dansbare electrobeat, wat aan het einde van het nummer te horen alle energie uit de dj gezogen heeft. Alsof de plaat vertraagt en de batterijen op zijn gaan we weer verder met rustgevende geluiden (met wat snelle beats hier en daar), om met ‘Absence’ in stijl het album af te sluiten. Mocht je met Lowlands achter het net gevist te hebben? De platendraaier staat o.a. op GOGBOT en tijdens Amsterdam Dance Event in Trouw!

Score: ★★★★☆