Major Lazer – Guns Don’t Kill People… Lazers Do

majorlazerIn 2002 was het Sean Paul die dancehall nieuw leven inblies met ‘Gimme The Light’. Anno 2009 hebben Diplo en Switch de handen ineengeslagen om onder de naam Major Lazer ook zoiets te bereiken. De house van Switch in de mixer met de electro en reggae van Diplo, gecombineerd met op elke track een gastoptreden van een Jamaicaanse artiest vormen een unieke combinatie.

De dertien nummers zijn verzameld onder de naam Guns Don’t Kill People… Lazers Do. Samen met Santigold trapt Mr. Lexx het album met ‘Hold The Line’ af; dansbare shit met een clip waar je u tegen zegt. Niet alles is uptempo, dus even later is het met de heerlijke reggae van ‘Can’t Stop Now’ goed stoom afblazen. De beats in combinatie met de Jamaicaanse artiesten zorgen voor een relaxt, zomers gevoel, wat we altijd kunnen gebruiken.

Ouderwetse trompetten schallen door je speakers op ‘Mary Jane’, waar het bijna onmogelijk is om stil te zitten. Dit effect wordt ook geprobeerd te cre?ren met ‘Keep It Goin’ Louder’, maar deze heeft wel erg veel weg van de autotunet die Kanye West op zijn laatste album gebruikt. Als je denkt dat je met deze track het rariteitenkabinet gehad hebt kan je je borst natmaken. ‘Pod De Floor’ maakt je al spacey, met ‘Baby’ (baby gehuil op autotune) wordt je gelijk zeeziek.

Major Lazer is niet zo standaard als in eerste instantie zou denken en Diplo en Switch weten een prima plaat af te leveren. Op 5 september aanstaande staat het duo op Valtifest, waar je bij ons kaartjes voor kan winnen!

Score: ★★★½☆