Thrice – Beggars

beggarsNa Identity Crisis ben ik Thrice eigenlijk uit het oog verloren. Zoveel tempo en rauw geluid er in de eerste cd zat, zo soft werd de band naar mijn mening de albums daaropvolgend. Misschien niet mijn ding, maar met het nieuwste album Beggars probeer ik het weer een keer.

Met ‘All The World Is Mad’ lijkt het oude rauwe geluid wat in mijn herinnering staat gegrift nog steeds aanwezig te zijn. De post-hardcore komt met strakke gitaar- en drumpartijen de kamer binnen met een klaagzang waar je in meegetrokken wordt; de toon is gezet. Later blijkt de band met ‘Beggars’ het tempo omlaag te gooien en de klaagzang nog eens dunnetjes over te doen.

Echte uptempo tracks horen we niet meer, tot zanger Dustin Kensrue ‘Talking Through Glass’ inzet. Misschien dat er iets teveel naar Sparta is geluisterd als inspiratie voor dit nummer, maar knallen doet het zeker! Dat dit nieuwe album een mooie mix van oude en nieuwe invloeden bevat is een feit, maar dat het zo goed uit zou pakken had ik niet verwacht. Goede melodie?n, goede zang, goede instrumentale partijen, dit album heeft de perfecte balans die een post-hardcore band moet kunnen uiten.

Wellicht dat ik de oudere albums ook weer een kans geef, want met Beggars heeft de band me weer overtuigd. Thrice is gegroeid en heeft van het hele leerproces muziek verwerkt op dit album.

Score: ★★★★☆