Major Lazer – Essential Mix (BBC Radio 1)

essentialmixSinds 1993 is de vrijdagnacht gereserveerd voor de BBC Radio 1 Essential Mix. Grote, maar ook minder grote namen in de dancescene komen langs bij host Pete Tong om een twee uur durende mix af te leveren. Er worden vaak een hoop verschillende tracks gedraaid en het is voor velen dé manier om nieuwe (of nieuwe oude) dingen te ontdekken. Een paar weken terug was het de beurt aan Major Lazer, van wie ik deze week nog het album besprak.

Zoals eerder vermeld bestaat Major Lazer uit twee dj’s: Diplo en Switch. Normaal krijgt één dj twee uur de tijd om te draaien, dus nu iedereen uurtje apart. We horen een hoop tracks in de stijl van Major Lazer, dus op dancehall en reggae ge?nt. Tussen de eentonige beats door komen onder meer ‘Boom Boom Pow’ van Black Eyed Peas en golden oldie ‘King Of My Castle’ van Wamdue Project voorbij. Vreemde eend in de bijt is Nirvana’s ‘Lithium’. Het tempo zakt niet één keer in elkaar en de nummers van Major Lazer zelf die er ingepropt zitten zullen live zeker voor voetjes van de vloer zorgen.

Switch trapt af met Mr. Oizo & Sebastian’s ‘Arrival’ om het tempo een stuk lager dan Diplo te brengen. We horen onder andere ‘Nattura’ van Bj?rk en ‘All That She Wants’ van Ace Of Base. Alles is nog steeds dansbaar en gemengd met een spacey dressing. Ook hier komt de freaky track ‘Baby’ van Major Lazer zelf langs om daarna nog een mix van gekkigheid langs te gaan. Reggaeton, dubstep, dancehall en 90’s dance maken allemaal deel uit van de muziekstijlen die in deze Essential Mix gestopt zijn en dat is weer eens wat anders. Ik heb betere mixen gehoord, maar vervelend is deze set van Major Lazer zeker niet!

Luister de mix hier

Score: ★★★½☆