Your Demise – Ignorance Never Dies

Your Demise Het vorige album van Your Demise was rauw. De live sound kwam naar voren en de energie was op de gevoelige plaat vast gelegd. Zo hoort een hardcore album te klinken. Met de nieuwe video Burnt Tongues leek het er even op dat de heren uit St. Albans deze weg bleven berijden. Het camerawerk was namelijk schokkend, bevend en legde de energie van de band wederom vast.

Toen het gehele album daar was bleek er ergens een afslag te zijn die te verleidelijk was. Een muzikale afslag die de band wilde nemen, maar niet in één keer. Het hele rauwe is namelijk achterwege gelaten. Alles op het nieuwe album staat precies goed afgesteld, iets té goed. De zang is nog wel even hard als op You Only Make Us Stronger, maar heeft niet meer het krakende en piepende geluid waar doorheen het gehijg nog te horen is. De gitaarpartijen bevatten opeens hele heldere slides en enkele hoge, naar gitaarsolo neigende, passages. Kom je vervolgens ook nog drie dubstep nummers tegen, dan is het duidelijk dat Your Demise bijna zeker deze afslag gaat nemen. Niet op dit album, maar waarschijnlijk op het volgende album. Ignorane Never Dies is nog net iets te rauw. Het einddoel is echter wel bekend, de TomTom is al ingesteld en de reistijd bevat nog één album. Zo gaat het meestal bij hardcorebands, toch?

Mocht je zelf willen beoordelen hoe de nieuwe nummers live klinken? Ga dan 19 september naar het Incubate festival in Tilburg. Op deze avond staat Your Demise samen met Misery Signals en The Number Twelve Looks Like You op de planken.

Score: ★★★☆☆