MiniRauw ft. Tommie Sunshine @ Melkweg, Amsterdam

tommiesunshineOok de organisatie van Rauw heeft in de gaten dat door de vakantie minder mensen naar de podia toestromen om te knallen op Nederlands bekendste electrofeest. Om deze reden is MiniRauw in het leven geroepen en staat de Oude Zaal van de Melkweg aan het eind van de avond aardig vol met overwegend toeristen.

Het is nog redelijk rustig als we tijdens Nobody Beats The Drum binnenstappen. Wannabe A Star heeft hiervoor de aftrap gegeven en mondjesmaat stromen de bezoekers binnen. Er wordt flink gedanst en zoals altijd lullen de toeristen de oren van je kop. Nadat ik uitleg heb gekregen van een dronken Engelsman over wie de echte partner van Adam was, wat volgens hem expres niet in de bijbel vermeld staat, is het tijd voor één van de grote namen in de electroscene.

tommiesunshine3De uit Chicago afkomstige Tommie Sunshine maakte een goede indruk met zijn album Relax This Won’t Hurt. Een relaxte electroclash met nummers van onder meer The Faint en Audio Bullys vormen een goede basis voor een avondje Rauw zou je zeggen. Niet is minder waar. Vanavond geen lekkere nummers in de mix, maar stomende beats waar geen einde aan lijkt te komen. Omdat ik me afvraag of ik de enige ben die dit zo teleurstellend vind vraag ik wat mensen wat zij er van vinden en de meesten delen mijn mening.

tommiesunshine1Ja, de dj ziet er tof uit met zijn lange haar en baard, maar op wat slechte remixen van Lionel Richie en The Gossip na horen we geen enkele knaller. De meeste toeristen zijn dusdanig ver heen dat het ze ook weinig uitmaakt en laten zich helemaal gaan tijdens hun verblijf in de hoofdstad. Om half vier zit de speeltijd erop en volgt een applaus wat mijns inziens niet helemaal terecht is.

tommiesunshine2

Het is te hopen voor de bezoekers van Tivoli op zaterdagavond dat er wat meer in de stijl van het album wordt gedraaid, want hiermee zet Tommie Sunshine geen zoden aan de dijk. Uiteraard is het aan Joost van Bellen om de avond af te sluiten en tijdens zijn set zien we het aantal bezoekers krimpen. Jammer, volgende keer beter.