Xnoizz Flevo Festival 2009 @ Bussloo

flevoVoor de mensen die in het festivalweekend van augustus niet naar Lowlands of Pukkelpop willen, omdat ze wat diepgang willen ervaren, is er het Xnoizz Flevo Festival. Dit was het eerste Nederlandse festival wat destijds de Flevohof (nu Walibiworld) in Biddinghuizen gebruikte als festivallocatie. Toen in 1993 Lowlands na vierentwintig jaar weer terugkwam als festival werd er gekeken naar een nieuwe locatie. Na twee jaren dat de beide festivals in dezelfde maand dezelfde locatie gebruikten, kwam de organisatie terecht op onder andere Vliegbasis Eindhoven (1995 – 1999), Landgoed Velder te Liempde (2000 – 2007) en uiteindelijk op het evenemententerrein te Bussloo in 2008.

Buitenstaanders worden soms afgeschrikt omdat het festival een christelijk festival is, maar voor mensen uit het ‘wereldje’ is het alsof ze thuiskomen. De laatste jaren trekt het festival rond de 15.000 bezoekers, dit jaar is het dus de tweede keer in Bussloo. Publiekstrekkers dit jaar zijn onder andere Salvador, Neal Morse (ex Spocks Beard), The Spirit That Guides Us, Family Force 5, Newsboys, Flatfoot56 en HB. Verder geven ook kleinere acts als This Beautiful Mess, Ponoka, Kim Janssen, Anderson en Stairs to Nowhere acte de presance en geven ondere andere Femke Halsema, Henk Stoorvogel Evert ten Napel een lezing.
l_f6d978f75f7e438d9519ba7f63030e16
Een 18+ all in kaartje gaat weg voor ? 110, dagkaarten voor donderdag en vrijdag kosten ? 40 (per dag uiteraard) en voor alleen de zaterdag betaald men ? 50. Een lijst van alle verschillende tickets vind je hier, terwijl je de programmering hier vindt. Wil je eerst wat informatie over het festival inwinnen? Klik dan hier!

Tags