Lowlands 2009, zaterdag 22 augustus

Door Kees de Jong 23 augustus 2009 Reacties staat uit voor Lowlands 2009, zaterdag 22 augustus

miniOok op de tweede dag van Lowlands is het lekker weer. Op een paar spetters in de middag na genieten we van een volle zon en een heerlijke avondtemperatuur. Er was weer een hoop te zien!Het uit Modeselektor en Apparat ontstane trio Moderat is de eerste act van de dag die de Bravo op z’n kop weet te zetten. De heerlijke beats in combinatie met het zomerse weer zorgen voor een niet te vermijden feestgevoel. De toon voor de zaterdag is gezet.

IMG_2405

Er zijn overduidelijk meer mensen aanwezig dan voorgaande jaren, waardoor ‘bandjehoppen’ er niet meer inzit. De plekken waar je eerst lekker in het gras kon zitten, zoals bij de Grolsch, zijn nu volgebouwd met (nutteloze) tentjes. Iets waar niet alleen ik, maar ook een groot deel van het publiek zich aan irriteert zo blijkt uit een vragenrondje.

IMG_2409

Na eerder de Melkweg en Pukkelpop deze week, doet Them Crooked Vultures vandaag Biddinghuizen aan. Onder leiding van Josh Homme speelt de superformatie een formidabele set weg en in de wijde omtrek van de festivaltent staan mensen; zo druk is het bij de Grolsch nog nooit geweest.

IMG_2407

Het is jammer dat er buiten de tent bijna niks te horen valt en het er meer om gaat dat je kan zeggen dat je erbij was, maar we zullen vast nog wel een herkansing krijgen. Lady Sovereign doet het in de X-Ray op haar eigen manier: ze komt te laat opdagen. De vrouwelijke grime-artiest weet met nummers als ‘Pennies’ en ‘So Human’ alles behalve te overtuigen. Een gemiste kans, iets wat deze editie een gewoongoed blijkt.

STA_2400

Als zangeres van The Knife wist Fever Ray al te scoren, maar met haar soloband doet ze het misschien nog wel beter. Met een saai, lang intro wordt de show ingezet om hier vervolgens niet meer vanaf te komen. Het geheel is mooi aangekleed, toch zal het weinig festivalganger in dit weer kunnen bekoren.

Deze nacht is de nacht van de drum’n’bass en niemand minder dan onze eigen trots Noisia zal dit genre inluiden. Chase & Status en Brookes Brothers zullen de nacht doorzetten en zorgen voor een lang spelletje voetje van de vloer. Voor ons heeft de zaterdag voor weinig verrassingen gezorgd, van Them Crooked Vultures was immers na de Melkweg al duidelijk dat dat wel snor zit, maar we hebben natuurlijk niet alles meegepakt. Hopen dat de zondag een waardige afsluiter wordt!

Je kunt geen reactie achterlaten.