Flevo Festival 2009, vrijdag 21 augustus

flevoEen voordeel van de camping op het Xnoizz Flevo Festival is het nabijgelegen strand. Tijd voor een frisse duik natuurlijk, het water is namelijk heerlijk….koud. Vandaag gaat het programma al om 10 uur van start, voor ons nog te vroeg, tijd voor wat vermaak op de camping dan maar. Het is ietwat minder warm, het stinkt dus ook ietwat minder op het terrein.

Net na het middaguur is het tijd voor lezingen van Henk Stoorvogel over ‘Compassie’ en van Femke Halsema over ‘Geluk’. Wij kiezen voor eerstgenoemde om vervolgens nog bij de vragenronde van Femke te kijken. De lezing van voetbalcommentator Evert ten Napel gaat niet door, waardoor we bij de tweede show van Bluetree kunnen kijken. Dit optreden klinkt ietwat minder overtuigend dan die van gister, al is het moddervette Ierse accent voor sommige bezoekers reden genoeg om bij deze band te gaan kijken.
703984399_5_RQtE.jpeg

In de Subyard is het de beurt aan Anderson, weer iets uit de Volkoren/Sally Forth stal. Helaas weet het electronische duo ons maar vijf minuten te imponeren, daarna zakt alles weg in de eentonigheid. Wat later staat het Amerikaanse Fee op de planken van de mainstage, dit vijftal doet het stukken beter. Deze band weet echter niet bij iedereen de aandacht er in te houden, mede door een zwakkere tweede helft van de show. De hoop ligt nu bij het Finse HB, een band welke in het straatje van Evanescense zit.

Deze band presteert helaas ver beneden de maat en er zijn dan ook genoeg mensen die het terrein rond het hoofdpodium verlaten. Helaas is er rond dit tijdstip verder weinig te beleven op het recreatieterrein rond Bussloo, waar het kwik flink gedaald is en dus is ook zwemmen geen optie. Na een fiks uur wachten is het echter Family Force Five wat de klok slaat, het Amerikaanse vijftal kan namelijk rekenen op genoeg fans.

Gelukkig is het bij deze band zichtbaar waarom ze zo populair zijn, het gehele veld transformeert in een springende menigte. De band, gehuld in American Football-outfits geniet zichtbaar, getuige de vele capriolen op het podium. Nadat de drie broers en twee neven de hoofdwijde afsluiten, kunnen we nog even kijken bij de tweede show van Neil Morse, maar na anderhalve vage countrynummers staan we alweer buiten de Subyard. Het op een na grootste tentpodium kampt het hele weekend al met een bar slechte geluidsmix en jaagt veel toeschouwers weg. De meesten gaan richting de silent disco of het tentenkamp, om nog even te partyen.

220820091775