Pukkelpop, zaterdag 22 augustus

Pukkelpop logoTime flies when you’re having fun, zullen we maar zeggen. De laatste dag van Pukkelpop 2009 is aangebroken. Wederom is het vandaag warm, maar door de wolken is het toch aangenaam. Ook blijkt het vandaag de drukste dag te zijn van deze editie. Met 61.000 bezoekers op de festivalweide te Hasselt- Kiewit komt de teller na vandaag op 180.000 festivalgangers.

In de Shelter kunnen we lekker wakker worden met wat Belgische metal. Om te beginnen horen we Diablo Blvd. hun metal presenteren. Metal in de stijl van Avenged Sevenfold knalt er lekker door heen zo ’s morgens vroeg. Ook de volgepakte tent schijnt het te waarderen. De handjes gaan bij elk meeklap-moment de lucht in en wanneer de band de bühne verlaat, kunnen ze op een uitgebreid applaus rekenen. Iets wat niet anders is dan bij Spoil Engine. Ondergebracht bij het grote Roadrunner Records, komen zij vandaag hun nieuwe cd Antimatter presenteren. Overtuigend gebracht en strak gespeeld. Zeker een metalband om in de gaten te houden.Pukkelpop Zaterdag 3Na wat korte tussenstopjes bij Absynthe Minded, Jack Penate en Hudson Mohawke is het tijd voor Rolo Tomassi. De sexy, en zwoel met de heup wiegende, Eva kan wat meer dan alleen mooi zijn. Een gouden strot, samen met een sterke performance zorgen ervoor dat deze band vele zieltjes wint op Pukkelpop. Hier hadden de critici in Engeland wel gelijk over. Dit is the next big band.

Ook Enter Shikari werd ooit zo betiteld. Nu is Enter Shikari gewoon een gevestigde naam. In de Marquee trappen ze af met ‘Solidarity’, een nummer dat live er niet zo hard inhakt als op de cd. Hierna is het gelukkig alweer tijd voor ‘No Sweatttt’. De refreinen en sing a long stukken worden lekker hard meegezongen. Dat Enter Shikari een nieuw album heeft, komen we hierna te weten. Vele nieuwe tracks, waaronder ‘Jester’ en ‘Heretic’ komen voorbij. Gelukkig maken de Britten wat goed met ‘Sorry You’re Not A Winner’, ‘Mothership’ en ‘OK, Time For Plan B’. Dat de band kwalitatief gezien ver onder de maat speelt, schijnt niks uit te maken hier in Belgi?.

Pukkelpop Zaterdag 4En zo val je van het ene uiterste in het andere uiterste en blijf je toch in Engeland. In de Club is het tijd voor Florence and the Machine. Velen zeggen dat het enkel een hype is, maar vandaag bewijst ze te beschikken over genoeg kwaliteit om een blijvertje te zijn. Niet alle nummers zijn zo up tempo als ‘Kiss With A Fist’. Juist deze langzamere nummers doen het live geweldig goed. De band staat als een huis en de stem van Florence is zo krachtig en prachtig dat we alleen maar hulde kunnen geven voor dit optreden. Bijna het gehele album Lungs komt voorbij waarna iedereen zich omdraait voor de meest verrassende act op Pukkelpop.

Pukkelpop ZaterdagCurtis Jackson, oftewel 50 Cent, brengt de beat er lekker in. Bij de Main Stage staat het verrassend vol. Zal iedereen gedacht hebben even voor de lol 50 Cent te gaan kijken? Desalniettemin geeft Fifty een verrassend goede show weg. Al wordt je met die hip hop wel snel moe van “Put Your Hands Up In The Air”. Dan is het mooi dat N.E.R.D. voor wat verandering zorgt. Pharrel wilt gewoon lekker pitten en crowdsurfen. ‘Backseat Love’, ‘Spaz’ en een medley met onder andere ‘Provider’ passeren vroeg in de revue. Hierna is het tijd voor het bekendere werk van deze Amerikanen. Tijdens ‘Rockstar’ gaat het gehele terrein uit zijn plaat, met ‘Lapdance’- “Belgium, Show me what I wan to see”, waarna iedereen vervolgens meespringt, en ‘She Wants To Move’ zorgen voor een voldaan gevoel. Om dit nog even te overtreffen brengt N.E.R.D. hun nieuwste hit ten gehore. All The Girls Standing In The Line For The Bathroom galmt nog wel een paar minuten na het einde van deze show in je hoofd.

Pukkelpop Zaterdag 2Tussendoor was het echter wel even tijd voor Little Boots. Ook zo’n sensatie uit Engeland, welke pijnlijk teleurstelt. Niks zeggende pop-electro liedjes zonder persoonlijkheid. Helaas, op cd is het beter te pruimen. Hierna laten we Arctic Monkeys aan ons voorbij gaan. Wees eerlijk: “Heb jij ooit een goede show van deze heren gezien?” Zeker geen afsluiter voor zo’n groot festival deze jongens.