Mystic Fair 2009, zondag 23 augustus

MysticFairroarDe line-up van de tweede Mystic Fair-dag is een rommeltje. Vandaag krijgen we niet alleen twee keer dezelfde band voorgeschoteld, maar ook een aantal bands van de vorige festivaldag. Als je meer van folk houdt dan van metal, zal de zondag meer bevallen, dit met Rapalje als hoofdact. Na een tegenvallende zaterdag, begint de tweede dag al erg vroeg. De zondag begint namelijk al om 10.00 met de herrie van de eerste soundcheck.

dag 2 - Depotax

Om 10.30 staan de Belgen van Depotax klaar om beginnen aan hun korte setlist, dit precies volgens schema. De groep is momenteel nog ongetekend en maakt een soort rap, gebracht door een gozer in een pak met een masker erboven, over een beat die weinig boeiend is. Met wat wazig gemompel jaagt hij de liedjes er doorheen, tot spijt van de mensen die in de buurt staan. Voor het podium is er, wonder boven wonder, ook niemand te bekennen. Hopelijk heeft de rest van Mystic Fair meer te bieden.

dag 2 - A New Dawn

Gelukkig wordt het voorgaande goed gecompenseerd door A New Dawn, die een leuke show neerzetten. Helaas worden de Rotterdammers vaak verstoord door een aantal technische storingen; zo doet bijvoorbeeld de rookmachine het niet en verschuift het drumstel continu. Dit alles tot grote ergernis van drummer Rik, die er niet erg vrolijk uitziet. Toch blijven ze weer het kleine beetje publiek boeien, door het publiek erbij te betrekken. Bij het nummer ‘Winter’ mocht men meehuilen als wolven. De zangeressen voerden nog een heuse vechtscène op, tijdens het nummer Desire, waar ze vechten om het hart van bassist Michel.

dag 2 - Rapalje2
Rapalje
schijnt de groep te zijn waar iedereen voor komt en hier staat het ook echt eindelijk vol. Het drietal maakt er een gezellige boel van met hun folkmuziek, dat lekker dansbaar is. Bij ‘The Spanish Lady’ zingt de zaal lekker mee en zet het publiek zelfs het liedje voort met ‘Ahoy’. De Groningers blijken een goede aanwinst voor het festival.

dag 2 - The Dreamside
De bands The Dreamside en Deadcell zetten helaas weer precies dezelfde show neer als de dag ervoor, en biedt hierdoor dus niet veel afwisseling. Zeker leuk als je alleen voor de zondag kwam, maar niet erg boeiend om twee keer na elkaar te zien. Ook de afsluiters van vandaag is niet erg verrassend, dit zijn wederom de heren van Rapalje. Wat erg vreemd is, omdat ze vandaag reeds hadden opgetreden.

Al met al een leuke fair, maar er zijn dus wel wat verbeterpunten voor volgende jaren. Ook waren de zalen niet een erg sfeervolle omgeving voor een dergelijk evenement. Dit maakte het geluid ook niet veel beter, er waren namelijk op de zondag veel technische storingen, wat de sfeer toch een beetje minder maakt. Aan de bands heeft het echter niet gelegen, en de conclusie is dus, dat het aan te raden is voor de liefhebber van een potje stevige metal.