The Devilrock Four – First In Line

The Devilrock Four - First In LineDe muziek lijkt zich de laatste jaren te kenmerken in een aantal genres: metal, hiphop en de elektrische muziekgenres. Het lijkt of andere genres in het nauw gedreven worden en langzaam in de schaduw der vergeten muziekgenres verdwijnen. Voor de rockband The Devilrock Four is het dus komkommertijd.
Hun album First In Line is als het goed is zojuist in de winkels geland. Een heerlijke combinatie van melodische rock met rauwe vocalen erop. Voor mij als liefhebber van vele muzieksoorten is dit een perfecte instap in het rock genre dat voor mij nog ver onder de radar vloog.

Het nummer ‘No Friend Of Mine’ sprong er in eerste instantie voor mij al uit, eerder had ik dat nummer al via YouTube gevonden. De vocalen in combinatie met de heerlijke melodie van dit nummer blijft lekker klinken. Het gevoel alsof je als een rocker door het leven gaat. En deed mij meteen terug denken aan de oude rockers als AC/DC die op dit moment nog flinke populariteit lijkt te genieten.

Zeker tot de helft van het album klinkt het allemaal heerlijk. Muziek op tempo en datgene dat ik mij had voorgesteld bij een echte rockband. Echter rond de tiende track van het album, ‘Should Have Known’, verbreekt het viertal hun tempo en lijken de nummer op een lagere snelheid gespeeld te worden. Hierdoor dwaalt mijn aandacht ook af, die laatste nummers lijken wat zeurderig over te komen. ‘One Good Reason’ maakt dan nog aardig wat goed. Al met al neemt dat niet weg dat de laatste nummers van het album minder lekker klinken dan de eerste nummers die mij zo imponeerde.

Zoals ik al begon lijkt het rockgenre uit te sterven op het gebied van populariteit. Als ik er leeftijdgenoten naar vraag dan wordt het afgeschreven als oude-lullen-muziek. The Devilrock Four zet echter een heerlijk album neer wat iemand zonder rockervaring ook zeker zal kunnen waarderen. Misschien is het tijd om eens na te denken over onze verwijten richting de oudere generaties rockliefhebbers want dit album zal maanden op mijn mp3 blijven staan. Heerlijk, even terug naar de tijd die ik gemist heb.

Score: ★★★★☆