Taste Of Insanity – Collisions

cover_COLLISIONS_250pxNederland zit vol met grote metalbands, neem bijvoorbeeld God Dethroned, Textures en Legion of the Damned die zelfs ver buiten onze grenzen op groot respect kunnen rekenen. Daarentegen heeft ons land heeft ook veel talent dat niet gebruikt wordt. Zo wordt Taste Of Insanity vaak weggezet als een veelbelovende en groeiende band maar van beloning is weinig sprake. Collisions wordt nu hun derde release, dus van nieuwkomer is geen sprake, heeft de media dan een slecht oor of doen de platenlabels hun huiswerk niet?

Het eerste wat mij opvalt is de hoes zelf. De hoes is mooi professioneel vormgegeven en bevat een mooi artwork. Het openingsnummer ‘The First Light’ klinkt aanvankelijk rustig, maar bouwt op tot een explosieve start van het nummer ‘Reverse’ waarin “Welcome to the showcase of your life” wordt geschreeuwd. De metalcore wordt uitstekend gecombineerd met verschillende metalstijlen zoals black, death en zelfs wat progressieve metal zonder zijn eigen gezicht te verliezen. Duidelijk is dat de mix van stijlen muziek goed in elkaar steekt, dit voornamelijk te danken aan de productie. Ook de strot van Roeland Visser ben ik behoorlijk over te spreken, hij klinkt lekker rauw. Helaas struikel ik toch over die eeuwige cleane zang die je wel vaker hoort bij melodieuze metalbands. Gelukkig haalt het niet de snelheid uit de muziek en komt het maar weinig voor zodat ik eigenlijk hoop dat je gaat vergeten dat ik dit heb genoemd.

Taste of Insanity bewijst goede, originele melodieuze metal te maken die niet snel verveelt. Dat de band al veel cd’s heeft verkocht in Amerika, gespeeld heeft op een tour en verscheidene festivals bewijst dat ze er zeker kunnen komen. Deze band verdient meer.

Score: ★★★★☆