The Dead Weather – Horehound

deadweatherHet lijkt wel of je er als artiest niet meer bijhoort wanneer je niet in een supergroep zit. Zagen we pasgeleden nog Spinnerette en Them Crooked Vultures, binnenkort komt The Dead Weather naar ons land. Deze band bestaat uit onder meer Alison Mosshart van The Kills en Jack White van The White Stripes. Bij zo’n band hoort natuurlijk een cd, die The Dead Weather de naam Horehound heeft gegeven.

Wat kunnen we verwachten in de Melkweg binnenkort? Een mooie mengelmoes van verschillende rock invloeden. Het bluesy gitaargeluid van Jack White, die de plaat tevens geproduceerd heeft, klinkt weer prima en ook qua stem lijkt het goed te gaan met hem. Alison Mosshart heeft de rauwe stem die perfect bij de muziek van de producer past en maakt de cirkel rond.

Singles ‘Hang You From The Heavens’ en ‘Treat Me Like Your Mother’ blijven het best hangen, maar ook opener ’60 Feet Tall’ mag er wezen. Van uitbundig en hard naar ingetogen en zacht. Bluesdeuntjes met een country tintje laten je in de waan dat je ergens op een verlaten veld met een zonnetje op je bol zit te luisteren naar pure muziek, want dat is dit. Geen poespas, gewoon terug naar de roots. De elf nummers vliegen voorbij en voor je er erg in hebt zijn de krappe drie kwartier alweer voorbij.

Jack White staat niet bekend als een goede zanger dus is het te hopen dat dit in de Melkweg binnenkort meevalt. Met Horehound levert de band een prima plaat af waar weinig op af te dingen valt, maar originaliteit en een echt eigen geluid nog op ontbreekt. Je krijgt nu af en toe het idee dat het Jack White sausje er wel heel dik bovenop ligt bij de bands waar hij in speelt.

Score: ★★★½☆