Paint It Black – Surrender

SurrenderDe recensie van Amnesia, de eerste EP van Paint It Black in 2009, sloot ik af met de volgende woorden: “Als de tweede EP van hetzelfde niveau is dan zou ik alvast maar wat geld opzij zetten. Want Amnesia is nu al één van de betere hardcore releases van dit jaar.” En je raadt het al, Surrender is het geld absoluut waard.

Het grootste nadeel is de speelduur, met een nummer minder dan de voorganger komt deze 7 inch uit op krap zeven minuten. Maar de vier nummers zijn wel van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De stijl sluit naadloos aan bij de nummers van Amnesia: agressieve, opgefokte hardcore waar Dan Yemin als een doorgedraaid beest zijn furieuze teksten de wereld in spuugt. De experimentele kant die we kennen van New Lexicon is weer naar de achtergrond verdrongen, maar gelukkig is de melodie weer een beetje terug, zoals te horen is aan het einde van ‘Sacred’. Maar de hoofdmoot bestaat uit keihard rammen en beuken.

Voor je het weet is deze 7 inch afgelopen en dankzij het brute einde van ‘Surrender’ vermoed ik dat bijna iedereen snel naar de platenspeler zal lopen om gewoon weer vanaf het begin te beginnen. Vanwege de kortere speelduur geef ik een iets lager cijfer dan Amnesia maar aan Surrender valt elke hardcore fan zich geen buil!

Score: ★★★★☆