013 Agenda

013-Logo-Groot1De komende tijd zal ROARezine ook weer in de 013 te Tilburg aanwezig zijn om verslag te doen, en foto’s te maken, van enkele concerten hier. Daarom bij deze een overzicht van shows waar wij aanwezig zullen zijn. Ben jij er ook bij tijdens deze concerten? Of ga je liever op een andere avond van de muziek genieten in de 013? Laat het ons weten door middel van een berichtje.

Op vrijdag 4 september opent God Is An Astronaut ons concertseizoen in de 013. Een half jaar geleden stond deze band nog W2. Het publiek werd op deze avond verplettert. God kan het daar niet bij laten en zal zich dan wederom openbaren aan zijn discipelen.

De heerlijke postrock pieken en sferische dalen zullen Tilburg doen dwepen. Binnen het genre is God Is An Asronaut haast uniek te noemen, onder andere door een minder langdradige aanpak binnen het postrock concept. In 1990 kwam Aaron Boone er in de film Nightbreed al achter: “…God is an Astronaut!” In het voorprogramma de veelbelovende Nederlandse postrock band Atlantis. Dus kom ook vroeg om hen aan het werk te zien.

Wil je nog meer muziek zien van Nederlandse bodem? Dan heb je geluk. Op 11 september spelen de heren van Intwine in de 013. Nu kun je ze kennen van onder andere ‘Happy’ maar d stijl die deze muzikanten tegenwoordig ten gehoor brengen is een hele andere. In het voorprogramma van Sevendust wisten zij al iedereen te verrassen. Dus wil je getrakteerd worden op een verrassing? Dan is deze avond een aanrader.Wanneer we vervolgens Incubate hebben overleefd- voormalig ZXZW. Kunnen we een week naderhand alweer naar Vader en Marduk in de 013. De metal van beide bands zorgde al eerder vooroproering in muziekland. Gelukkig trekt de 013 zich daar niks van aan en laat deze bands gewoon hun ding doen op het podium. Een echte gooi-je-haren-door-de-lucht-avond.

Vervolgens zijn we ook aanwezig bij deze mannen- zie onderstaande foto- uit Noord-Californi?. Ze werden in één klap beroemd werden met hun album Infest. ‘Last Resort’ wordt nog steeds in elk Rock Café meegeschreeuwt alsof menig leven er van afhangt. Maar ook het werk na Infest is goed te pruimen. Nu zullen vele fans van het eerste uur zijn afgehaakt na Getting Away With Murder, doordat dit album te soft is. Maar Papa Roach lukt het steeds beter om de grotere zalen vol te krijgen. Ook op festivals zorgen ze gegarandeerd voor rijen wachtende fans voor de hekken. Echter is het festivalseizoen weer voorbij en zul je in de 013 voor het hek moeten wachten om Papa Roach live te mogen aanschouwen. Wil je er bij zijn? Houd dan donderdag 1 oktober vrij.

paparoach6kopiegroot

Support van Papa Roach is Madina Lake. Welke onlangs Attics To Eden uitbracht op Roadrunner Records.

En ook in september verschijnt een interessant nieuw album. Namelijk het nieuwe album van Part Chimp, genaamd “Thriller”. Part Chimp’s platen en optredens zijn hard. Oorverdovend, maagwandverterend, neushaarverschroeiend hard. Waar Mogwai —op wiens Rock Action label de Part Chimp platen verschijnen— nog al eens de subtiliteit kiest, en rustpunten in het geweld cre?ert, gooit Part Chimp er gewoon nog een schep gitaarnoise bovenop. De band wordt al vergeleken met Melvins, Jesus Lizard, Sonic Youth en Lightning Bolt. Maar dan harder natuurlijk….

Tot slotte gaan we nog even lekker metal doen! De Roadburn organisatie zit nooit stil. Daarom is het legendarische Pentagram eindelijk te zien in Nederland. Deze band speelde nog nooit op Nederlandse bodem en staat nu voor u klaar met de enige Benelux show van deze tour. Bobby Liebling en de zijne hebben de cultstatus bereikt in de doom sector, alhoewel de écht grote erkenning altijd uitbleef. Kenners en liefhebbers kunnen, behalve deze gig tot zich te nemen, bovendien uitkijken naar een documentaire over Bobby die in 2010 uit moet komen. En wie kan zich het optreden van Trouble op de voetbalvelden van Eindhoven nog herinneren tijdens Dynamo Open Air 1990? Nieuwe zanger Kory Clarke en de zijne zullen loodzwaar en Black Sabbathish voor de dag komen.

The Devil’s Blood, Neerlands nieuwe legende? Het gaat voor de wind met deze nieuwkomers. Psychedelische 70’s rock met satanische versen. Hun Live ritueel imponeerde furieus tijdens het bovengenoemde Roadburn optreden in april. Nu krijgen ze de kans om met hun ritueel ook de grote zaal psychedelisch te doen bezweren.

4 september – God Is An Astronaut, Atlantis
11 september- Intwine, Santanero
28 september – Vader, Marduk, The Ordher, Fleshgod Apocalypse
1 oktober – Papa Roach, Madina Lake
10 oktober – Part Chimp
12 oktober – Pentagram, Trouble, The Devil’s Blood

Kaartjes scoren voor een deze concerten doe je natuurlijk via de 013 en bij de bekende voorverkoopadressen.