Larry Tee – Club Badd

Club BaddDe legendarische nachtclubheld Larry Tee is voor iedereen die thuis is in de wereld van de dance muziek geen onbekende. De 42-jarige New Yorker draait al vanaf de jaren 80 in de wereldberoemde Roxy, en is door zijn goede vriendschap met onze eigen Joost van Bellen ook regelmatig in Nederland te zien. Bovendien mag hij zich de uitvinder van de term ‘electroclash’ noemen waardoor hij een grote invloed had op de carrière van o.a. Peaches, Fischerspooner en Scissor Sisters.

De titels en teksten van de tracks op Club Badd hebben allemaal te maken met seks, topmodellen en dure merken. Het ligt er duidelijk bovenop dat hij inspeelt op de hippe mensen die de electroscene steeds rijker wordt.

Vanaf het eerste nummer ‘Let’s Make Nasty’ weten we dat we vooral zijn bekende beats en geile vrouwenstemmen kunnen verwachten. Voor deze vrouwenstemmen krijgt hij medewerking van niemand minder dan transseksueel icoon Amanda Leopore en rapchicks als Roxy Cottontail en Princess Superstar.

Op dit album staan twee originele nummers, de rest is allemaal gemixt door andere benoemingswaardige dj’s zoals Edu K en Hervé. Het is jammer dat Larry Tee’s producties pas goede nummers worden wanneer ze gemixt zijn. Zo luistert Bart B’s ‘I Love U’ veel lekkerder dan het origineel.

Veel afwisseling is er niet, en het lijkt bijna alsof er een dik uur hetzelfde nummer opstaat. Uitblinkers als ‘Licky’ en ‘Shoes’ zijn al vanaf 2007 te beluisteren op zijn MySpace. Ik vrees voor zijn trouwe fans dat deze cd niet veel vernieuwend is, maar ik weet zeker dat de meeste tracks het wel goed doen op een dansvloer op een zaterdagnacht.

Score: ★★★☆☆