Reverend And The Makers – A French Kiss In The Chaos

REVERENDReverend And The Makers maakte niet zo lang geleden nog furore als voorprogramma van Arctic Monkeys, maar staat inmiddels al stevig op eigen benen. John “The Reverend” McClure en companen zijn met A French Kiss In The Chaos toe aan het tweede album van de groep. Een plaat die bewijst dat de band groeit. Of dat een goede zaak is valt echter te betwijfelen.

De opvolger van het veelgeprezen The State Of Things klinkt namelijk wel erg veilig. Vanaf openingsnummer ‘Silence is Talking’ -inclusief een wel erg cliché trompetje- tot aan afsluiter ‘Hard Time For Dreamers’: echt overtuigen doet dit album niet. Wat gerommel met elektronica hier en daar komt zelfs plichtmatig over. Als er dan ook nog eens een koortje aan te pas moet komen in ‘No Soap’ is het eigenlijk al over.

Experimenteel en vernieuwend is de band namelijk niet meer. Als geheel doet de cd vooral denken aan TV On The Radio. Maar dan blank en zonder inspiratie. Met als hoogtepunt -of dieptepunt zo u wilt- het zoutloze ‘Professor Pickles’. Krampachtig proberen de reverend en zijn makkers boven de middelmaat uit te stijgen, wat helaas niet lukt. De zang van McClure was op het debuut nog fris, maar nu doorleefd. En niet op de goede manier.

Zo blijft er zonder het scherpe randje weinig van deze Britten over. Simpele popliedjes met een heel dun alternatief randje. Hopelijk hervat de band zich met een volgende plaat. Al zullen ze niet de eerste zijn die na het debuut in verval raken. Ga gewoon weer lekker gek doen jongens. Neem wat LSD, ga met zijn allen in de bossen kamperen of doet iets anders geks. Met dit soort onzin hoeven jullie niet meer aan te komen.

Score: ★?☆☆☆