David Guetta – One Love

davidguettaWie David Guetta niet kent heeft de afgelopen jaren onder een steen gelegen. De Franse dj werd in 2005 bij het grote publiek bekend dankzij hitsingle ‘The World Is Mine’. Zijn vorige album Pop Life kreeg alleen maar lovende kritieken, waardoor de verwachtingen voor het nieuwe album hoog gespannen zijn. Helaas weet David Guetta met One Love, het nieuwste album, niet zo te overtuigen als voorheen.

Ook op One Love staan weer genoeg bekende namen die hun medewerking graag willen verlenen. Kelly Rowland zingt op ‘When Love Takes Over’ de sterren van de hemel en zonder Chris Willis kan geen enkel David Guetta album bestaan. Akon komt langs op ‘Sexy Bitch’ en heeft zoals altijd casanova praatjes. Naast eigen werk produceert de dj ook voor anderen. ‘I Gotta Feeling’, die van Black Eyed Peas, komt bijvoorbeeld van de hand van David Guetta.

Alles leuk en aardig, maar een track als ‘Baby When The Light’ of ‘Love Is Gone’ heb ik nog niet voorbij horen komen. Hoe verder we op het album komen hoe meer de hoop vergaat op een tweede superplaat. Ook Ne-Yo en Will.I.Am en apl.de.ap (beide Black Eyed Peas) kunnen daar niks aan veranderen. De beats zijn simpel en werken weinig naar een climax toe. Na een krap uur zijn de nummers allemaal gespeeld en kunnen we concluderen dat One Love niet de kwaliteit en hitpotentie heeft van het vorige album. Ach, David Guetta is niet de eerste dj die na toenemende populariteit een stuk minder voor kwaliteit gaat. De cd doet het wereldwijd inmiddels erg goed.

Score: ★★★☆☆