Wild Beasts – Two Dancers

wildbeastsDe uit Kendal afkomstige heren van Wild Beasts maken sinds 2002 lekkere indie. Voor debuut Limbo, Panto kwamen alleen maar zeer positieve recensies binnen en het is dan ook de vraag of dat met Two Dancers ook gaat lukken. Het antwoord is volmondig “Ja!” want de tweede plaat van de rockers is zowaar nog beter dan het pas vorig jaar uitgekomen eerste werk.

Vanaf de eerste noot weet zanger Hayden Thorpe je met zijn hoge stem aan zich te binden. Lekker vrolijke melodie?n wisselen elkaar af met de bekende britpop gitaarpartijen. Hier en daar doet de stem denken aan die van Gaz Coombes van Supergrass. Eerste single ‘Hooting & Howling’ is lekker dromerig, mede door de bongo-achtige geluiden die gepaard gaan met de hoge gitaarklanken.

Een stuk zwaarder en bijna beschaafder is de stem van Tom Flemming, die op vier van de tien tracks de zang voor zijn rekening neemt. ‘All The Kings Men’ blijft heerlijk hangen en door het wisselen van leadzanger houdt de band de afwisseling er goed in. De titelsong van het schijfje is een beetje donker en doet vaag denken aan postpunk, in de richting van White Lies. Af en toe is er zelfs een stukje folk te ontdekken, zoals op afsluiter ‘The Empty Nest’.

Je kan zeggen wat je wil, maar dit is een plaat waar werkelijk waar niks op af te dingen valt. De timing is goed, de liedjes liggen goed in het gehoor en er zijn een hoop verschillende invloeden te horen op Two Dancers. Met deze plaat weten de heren zelfs luisteraars die niet vaak naar dit genre luisteren, zoals ondergetekende, te boeien. Dit is er één die hoog in de jaarlijstjes gaat eindigen. Vorig jaar stond het gezelschap ook op London Calling en dat wordt dit jaar dunnetjes overgedaan, dus komt dat zien!

Score: ★★★★★