Iceland Airwaves 2009

icelandairwavesZoals wij elk jaar het Eurosonic/Noorderslag weekend hebben, zo hebben de mensen in IJsland Iceland Airwaves. Nationale en internationale artiesten vinden hun weg naar Reykjavik, de hoofdstad van het mooie eiland. Het festijn duurt maar liefst vijf dagen en trekt bezoekers vanuit de hele wereld, maar voornamelijk Europa.

Bands als The Bravery, Kaiser Chiefs, Keane en The Kills maakten eerder al deel uit van de line-up, maar ook lokale helden als Sigur Rós en múm zijn geen vreemden. De line-up van 2009 ziet er tot dusver ook weer prachtig uit:

Internationale artiesten:

22 (NO), Alaska in Winter (DE), BC (NO), Bodi Bill (DE), Brasstronaut (CA), Casiokids (NO), Christine Owman (SE), Crystal Antlers (US), Culture Reject (CA), Darling Don’t Dance (DK), James Yuill (UK), Jessica 6 (US), Juvelen (SE), Kakkmaddafakka (NO), Kasper Bj?rke – Dj set (DK), Kidcrash (US), Kings of Convenience (NO), Metronomy (UK), Micachu & The Shapes (UK), Moto Boy (SE), Nina Kinert (SE), Oh Land (DK), The Drums (US), The Field (SE), The Golden Filter (US), The Megaphonic Thrift (NO), The New Wine (NO), The Postelles (US), The Tiny (SE), Thecocknbullkid (UK), Trentem?ller – Dj set (DK), Vinnie Who (DK), Wareika (DE), When Saints Go Machine (DK), Yumiko (IT).

Nationale artiesten:

?la, Agent Fresco, Bárujárn, Bró?ir Svartúlfs, Cliff Clavin, Dikta, Dr.Spock, Dynamo Fog, Eberg, Esja, Fjallabr??ur, FM Belfast, Ghostigital, Gus Gus, Hafdis Huld, Hjaltalín, Jeff Who?, Langiseli og Skuggarnir, Leaves, Mammút, Me, the slumbering Napoleon, Miri, Oculus, Olafur Arnalds, Retro Stefson, Reykjavík!, Sprengjuh?llin, Sudden Weather Change, Swords of Chaos, Sykur, Toggi, Vicky

bluelagoonia
Naast deze muziek heb je tijdens Iceland Airwaves genoeg tijd om de omgeving te verkennen. Zoals elk jaar is er weer een exclusieve party in the Blue Lagoon, waar onder het genot van een ontspannend bad en een drankje genoten kan worden van fijne muziek.

Hoeveel kost dat grapje vraag je je af? Dat valt best mee. Via de site van Icelandair boek je vanaf ? 333,- een complete reis inclusief verblijf en festivalpas. Wacht niet te lang, want het festival verkoopt elk jaar uit.