HORSE the band – Desperate Living

desperatelivingNa het podium te hebben gedeeld met bands als The Fall of Troy en Between The Buried and Me, staat HORSE the band op 9 november aanstaande op de bühne van het Eindhovense Effenaar tijdens de Imperial Never Say Die Tour (win bij ons 2 kaarten). De band staat dan naast onder meer Architects en Despised Icon te zorgen dat er flink gemosht wordt. HORSE the band zal een flink aantal nummers van het nieuwste album Desperate Living ten gehore brengen, iets waar we zeker blij mee mogen zijn.

Door te tekenen bij Vagrant Records is voor de band een droom werkelijkheid geworden. Dat het geluid beter is geworden is wel duidelijk; de nintendobliepjes klinken haast nog helderder. Vanaf de eerste nummers, waaronder de titelsong, is de metalcore gelijk op een hoog niveau. De chaotische screams en breaks vormen in combinatie met de bliepjes en bellen lekkere ragmuziek.

Op Desperate Living komen weer een hoop artiesten langs. Tijdens ‘HORSE the song’ komt underground hiphopper K-SLAX een woordje meespitten en op ‘Shapeshift’ is het de zanger van Xiu Xiu, die zowel wat zang als instrumentaal werk op zich neemt. Door de synthesizergeluiden aan het begin van ‘Golden Mummy Golden Bird’ wordt even de impressie opgewekt dat we te maken krijgen met een rustig nummer, echter niets is minder waar.

Ook de instant triangelspeler van de band komt langs. Ed Edge tingelt er tijdens ‘Big Business’ lekker op los en wie de band live heeft gezien weet hoe enthousiast hij hierbij kijkt en beweegt. Valentina Lisitsa speelt dan een klassiek stuk van Prokofiev dwars door ‘Rape Escape’, wat apart is gezien dit de eerste keer is dat de pianiste met een band als HORSE the band in zee gaat.

De twaalf tracks zijn inmiddels voorbij en we kunnen concluderen dat HORSE the band weer een stukje vooruit is gegaan. De plaat luistert goed weg en aan vari?teit is zeker geen gebrek. Deze band verdient zeker een bezoekje op de Imperial Never Say Die Tour!

Score: ★★★★☆