Parachutes – The Working Horse

Wanneer we de Duitsers moeten geloven is Parachutes een gigantisch bekende band bij onze Oosterburen. Nu maakten we in Nederland eigenlijk pas kennis met elkaar door hun vorige plaat. Maar Vultures zorgde in Duitsland voor vele shows en in Nederland voor…. niks eigenlijk. Met The Working Horse weten we op voorhand al dat deze band in Duitsland een succes gaat boeken, maar of ze dan eindelijk de grens oversteken?

Met Vultures had dit eigenlijk al kunnen, en volgens sommige ‘moeten’, gebeuren. Net zoals Memphis May Fire preekt Parachutes een totaal eigen sound te hebben gemaakt, in een door velen als doodgebloed bestempeld genre. Een eigen smoel is moeilijk te gewaarborgen in deze screamo / post-hardcore hoek en Parachutes weet dit dan ook niet helemaal waar te maken.

Wat we deze Duitsers wel mee moeten geven is dat het tempo er op het begin goed in zit. ‘Rough Tracks For Roughnecks’ zou zo’n een gewaardeerd hardcore nummer kunnen zijn van On Fire. Een ander punt dat bij menig muziekluisterend persoon voor veel irritatie zorgt, is de vaak overdreven cleane zang van een overdreven homoachtig geklede en aanstellende freak. Geen zorgen, niks van dit is te vinden op dit album. Geen zeikerig gejengel en verkleedpartijtjes- voor zover we dit kunnen zien aan de promo foto’s, te vinden op de deze cd.

‘The Watchers Report’ zorgt midden op de cd wel even voor een adempauze. Enig minpuntje aan deze cd zijn de bekend klinkende gitaarriedeltjes. Luister maar eens naar ‘I Won’t Miss A Part Of This’, wat wel een van de betere nummers is op het album.

Mocht je na Memphis May Fire nog op zoek zijn naar dezelfde soort muziek, probeer dan eens Parachutes uit. Of ze deze kant uitkomen? Vast niet. De heren hebben het te druk met het supporten van The Devil Wears Prada en spelen voor de rest alleen lokale Duitse shows. Dit zelfs alleen in de weekenden, want leven van de muziek zal er voor deze heren niet inzitten wanneer ze de gok niet durven te nemen om door Europa of de wereld te trekken.

Score: ★★★½☆