Golden Silvers – True Romance

goldensilversAls je lange ritten maakt in de auto is het fijn om wat dromerige poprock op te zetten zo nu en dan. Een aantal maanden geleden bracht het Londense Golden Silvers een plaat uit die zich perfect leent voor zulke momenten: True Romance. De populariteit van de band neemt toe, zo stond de band op Glastonbury en Reading Festival in Engeland.

De sound van de band heeft wat weg van die van de jaren zeventig en tachtig, iets wat met de albumcover onderstreept wordt. Het drietal maakt lekkere laidback poprockliedjes die goed in het gehoor liggen. Zanger en toetsenist Gwilym Bold maakt goed gebruik van het keyboard, zo horen we tijdens ‘Arrows Of Eros’ een opzwepende synthesizer en op het rustige ‘Fade To Black’ klinkt een klassiek pianospel.

Echt uptempo wordt het pas tijdens ‘Magic Touch’, waar het zuivere britpop is wat de klok slaat. Met het afwisselen van de stijl en het tempo laat Golden Silvers zien een breed geori?nteerde band te zijn die op elk vlak over de juiste eigenschappen bezitten.

Het beste nummer is in dit geval tot het laatst bewaard, want ‘True No.9 Blues’ heeft alles in zich om hoog te scoren. Het feestelijke ritme blijft goed in je hoofd zitten en dikwijls gaat de vergelijking met !!! goed op. True Romance is geen uitmuntende plaat maar scoort wel een dikke voldoende. Golden Silvers is een tip voor de organisatie van London Calling en in ieder geval aanwezig op Iceland Airwaves!

Score: ★★★?☆