The Noisettes – Wild Young Hearts

noisettesroarZe scoorden een dikke hit met het soulvolle disco/rocknummer ‘Don’t Upset the Rhythm’ en hiermee stond The Noisettes gelijk in de spotlights. Hun tweede album Wild Young Hearts werd onlangs uitgebracht en optredens op Pinkpop, London Calling en Polsslag waren het gevolg – na eerder bijvoorbeeld al Pukkelpop en Lowlands aangedaan te hebben. Dat de band een feestje kan bouwen bewezen ze reeds op de grote festivals, maar weet het op plaat ook over te komen?

Samen met gitarist Dan Smith en drummer Jamie Morrison maakt Shingai Shoniwa aanstekelijke funky postpunk. Muziek wat een combinatie is van wilde electro, pop, disco en soul en waarmee ze veertig minuten vullen. Opvallend is dat de nummers erg uiteenlopen en het gaat van dromerige en jazzy, naar aanstekelijk en lekker rocken. En zelfs hippe toetsen komen te pas bij bijvoorbeeld ‘Beat Of My Heart’, waardoor erg duidelijk wordt waarom ons eigen I Kissed Charles de band mag bijstaan in de Melkweg.

Dit alles extra kracht bijgebracht door de meest opvallende verschijning, uitblinker en zangeres Shingai. Ze heeft overigens haar roots in Zimbabwe heeft – en de Afrikaanse energie is goed terug te vinden in de elf nummers. De 28-jarige is met haar stem namelijk van begin tot eind het grote geheim achter het trio.

De muziek doet vooral denken aan populaire groepen als Gossip, The Asteroids Galaxy Tour, Howling Bells en Yeah Yeah Yeahs. Dit alles met als extra nog een flinke Motown-klodder. Het genre heeft momenteel een heuse revival en eerder genoemde namen domineren de hitlijsten, maar mocht er slechts een de hype mogen overleven… mag het dan alsjeblieft dan The Noisettes zijn?

Score: ★★★★☆