Incubate woensdag @ Tilburg

Na voor ons dag één en dag twee voorbijgingen, is het tijd voor onze dag drie. Helaas zijn we vandaag een beetje moe gestreden doordat het normale leven- school, studie, gewoon doorgaat en we al twee avonden aanwezig waren. Hierdoor vanavond een kort bezoekje bij enkel Anaal Nathrakh in de V39. Gelukkig doet de rumoerigheid beneden in de kelder mijn humeur al opfleuren. Eindelijk is het vandaag een stuk drukker dan de voorgaande dagen. Na de bekendmaking van Anaal Nathrakh steeg de kaartverkoop, wat goed te merken is.

De kelder in de V39 is lekker gevuld met een man of zestig. Helaas begint de band wel iets later dan gepland, maar dit mag de pret niet drukken. Vooral de sfeer van vanavond is prettig. Niet te druk, niet te rustig, niet te warm, niet te koud, het geluid staat niet te hard, niet te zacht en de band heeft het duidelijk naar zijn zin. Zanger V.I.T.R.I.O.L pakt het publiek in met zijn scherpe humor en enthousiasme. Wanneer hij na enkele nummers een praatje houdt over het ‘minder cool worden van een band na zijn vierde release’ wordt de fan die voor het optreden vroeg of ze vandaag alleen maar oud materiaal zouden gaan spelen gevraagd om te stagediven. Zonder aarzeling gaat hij dit aan, met als gevolg: de eerste stagedive van Incubate 2009!

Hier heeft de bewuste man natuurlijk niks aan. Waar hij meer aan heeft is dat zijn stagedive begeleid wordt door een nummer van de eerste EP ‘Cataclysmic Nihilism’. De rest van de set bestaat uit een lekkere mix van oud en nieuw werk. Elk album, van Domine Non Es Dignus tot het onlangs verschenen In The Constellation… komt langs. Voor in de zaal wordt er lekker gepit en de haartjes wapperen constant door de lucht.

De dankbetuigingen van de zanger zijn oprecht. Dit valt te zien aan zijn brede glimlach en uitgebreide speech en herhalende thank you’s. Het is Incubate wederom gelukt een verrassende, redelijk onbekende act te boeken waarvan we nog veel gaan horen, getuigende deze show.