Incubate Heavy Metal Bowling @ Tilburg

Bowling, een saaie sport waarbij een speler door middel van een bowlingbal moet proberen om alle tien de pins omver te gooien. Normaal gesproken alleen beoefend door alleenstaande mannen, maar het Incubate Festival heeft een hele nieuwe dimensie aan het bowlen toegevoegd. Heavy Metal Bowling was in Nederland nog redelijk onbekend, maar na de legendarische editie van vorig jaar, was het razendsnel uitverkocht.
De mensen die er als de kippen bij waren om kaartjes te scoren hebben vanavond een zware avond- en vooral morgen, voor de boeg. Zij moeten zich namelijk ruim twee uur lang vol gieten met bier, wijn of fris, voor de echte metalheads. Af en toe wordt er ook een bal richting de kegels gegooid, maar hoe afgezaagd het ook klinkt: het gaat om de gezelligheid.


Hoewel de avond rustig begint, eindigt het met teamleden op andere banen en een crowdsurvende dj.