Five Finger Death Punch – War Is The Answer

Five Finger Death PunchBam, het lijkt een paar seconden of er een Slipknot plaat opstaat. Maar op het moment dat de cleane zang invalt is het verschil wel merkbaar. Het nummer ‘Dying Breed’ van Five Finger Death Punch is misschien even wennen maar al snel komt het vertrouwde gevoel weer terug.

The Way Of The Fist, het eerste album dat twee jaar terug uitkwam, genereerde genoeg buzz voor de supergroep van b-helden uit de muziekwereld. Maar wat nog belangrijker was, het klonk behoorlijk lekker. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, War Is The Answer klinkt bijna precies hetzelfde maar heeft net een paar nieuwe dingen waardoor het toch een fijn album is om weer te beluisteren.

De combinatie van cleane zang en geschreeuw is nog beter uitgewerkt, en heeft niet meer elk nummer precies dezelfde opbouw, helaas lijkt de muziek wel heel vaak op elkaar. Iets dat op het vorige album ook al snel duidelijk werd. De gitaartandem is iets minder effectief, de ledenwissel heeft de band op dit punt geen goed gedaan maar de oude energie, dynamiek en melodie is gelukkig nooit ver weg. Tekstueel zal de band geen hoofdprijs in de wacht slepen, maar de refreinen bevatten wel weer enkele lekkere meeschreeuwers.

Het zal wel geen verrassing zijn maar War Is The Answer is niet het nieuwe wereldwonder. Wat het wel is? Een zeer degelijk album van een band die opvalt met een kenmerkend geluid en nog moet leren meer variatie aan te brengen in zijn nummers.

Score: ★★★?☆