Lynyrd Skynyrd – Gods And Guns

Lynyrd SkynyrdLynyrd Skynyrd is een legendarische southern rock band uit Amerika. Een band die iedereen kent van Free Bird of Sweet Home Alabama (al dan niet door de gelijknamige film of Kid Rocks sample). Opgericht in 1964 viel de band uiteen door een vliegtuigcrash. Tien jaar na die crash werd de band heropgericht en dit is alweer het zevende album van na de crash. De twaalfde in totaal.

In de begintijd kenmerkte het geluid van de band zich door een drievoudig gitaargeluid en onderscheidde zich hiermee van andere genregenoten. Helaas is dit unieke geluid al jaren verdwenen en daardoor is Gods And Guns voor de gitaarpuristen wat minder interessant. Kwalitatief heb je hier echter met een degelijke uitgave te maken, de rock die Lynyrd Skynyrd nu maakt heeft nog steeds wat weg van hun klassieke geluid, alleen is het scherpe, aparte randje eraf. Op het album staan genoeg nummers die na een paar luisterbeurten nog niet gaan vervelen, maar helaas ook meer dan genoeg nummers die je na het luisteren eigenlijk alweer bent vergeten.

Al met al is de muziek goed voor een ruime voldoende. Van de rustigere nummers tot de stadion meebrullers, het zit allemaal goed in elkaar en is kraakhelder opgenomen. Toch luister ik liever naar de klassieke Lynyrd Skynyrd platen, die steken hier met kop en schouders bovenuit.

Score: ★★★?☆