Little Dragon – Machine Dreams

little-dragon-machine-dreamsIn 2007 verscheen het debuut van Little Dragon. De Zweedse band maakt electro die dankzij zangeres Yukimi Nagano heerlijk in het gehoor ligt. Het tweede album is net uit en heet Machine Dreams. Als de eerste plaat je nog niet overtuigd had doet deze dat wel. Het kwartet heeft bandleden die meegewerkt hebben met onder meer Koop en José González, dus aan ervaring geen gebrek.


Ja, dat is weer eens wat anders dan electro van artiesten als The Bloody Beetroots. Geen stomende beats en breaks, maar lekkere laidback deuntjes. Wie fan is van Koop zal ongetwijfeld de dromerige stem van sommige tracks op het album Koop Islands herkennen. Dezelfde fijne vibe hangt over nummers als ‘Looking Glass’ en ‘Never Never’.

Echt uptempo is het allemaal niet, tot ‘Runabout’ wordt ingezet. Terwijl de andere tracks nergens uitnodigen om uit je luie stoel te komen, zorgt dit nummer ervoor dat je opveert en je naar de dansvloer begeeft. Het refrein is lekker catchy en valt na één keer luisteren al mee te zingen. Bezweet zal je echter niet raken, want de resterende nummers zijn lekker rustig.

Ook liefhebbers van Air en Zero 7 mogen wat mij betreft Machine Dreams aan de platenkast toevoegen. De rustige electro wordt te weinig gepromoot maar bevat, zo blijkt, parels van albums. Op 24 september staat de band in Trouw te Amsterdam, waar wij natuurlijk ook bij zijn!

Score: ★★★★?