Blackhole – Dead Hearts

Blackhole Dat in Engeland de nieuwe hypes en rages ontstaan, is ons al even bekend. Dat wij in Nederland achterlopen met dit soort dingen te zien, idem dito. Toch doen we met het debuut van Blackhole een poging om even voorspellend te zijn als de Engelse pers. Wordt Blackhole hot, of worden ze dit totaal not.

Dat deze punk/hardcoreband zich wilt onderscheiden van de rest valt meteen op. De MySpace-pagina is lekker basis wit en de afbeeldingen zijn een hoop verschillende kleuren verfspetters op een hoopje. Dit is dezelfde afbeelding die de cover versiert van het minder kleurrijk getitelde debuut cd Dead Hearts.

Maar wat is de inhoud van deze schijf? Nou, denk aan een mix van de eveneens Engelse bands: The Ghost Of A Thousand, The Future Of The Left, Gallows en Blakfish. Waarom is dit dan een mix en geen band die precies hetzelfde maakt als deze bands? Nou, dit omdat het te hoge instrumentale gehalte van Blakfish niet te ontdekken is hier. De balans tussen agressieve Gallows-achtige screams en Blakfish-achtige instrumentale stukken is gevonden. Ook zijn de screams flink wat verstaanbaarder dan dat Frank Turner dit doet bij Gallows en zijn er minder metalinvloeden. Gelukkig zit er dan weer net wat meer passie in dan bij Future Of The Left en zien ze er niet zo gay uit als de jongetjes uit The Ghost Of A Thousand.

Blackhole presenteert op hun debuut gewoon elf strakke nummers in de punk/hardcorehoek. Wanneer je bovenstaande bands, of één hiervan, kent, kun je wel een geluid van Blackhole bedenken. Mocht je bovenstaande bands niet kennen: dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet in de ’bad-ass-attitude-London-punk/hardcorescene’. Is het voor jou dan tijd om hier mee in aanraking te komen? Altijd.

Is Blackhole – Dead Hearts dan een goed begin? Jazeker.

Score: ★★★★?