The Asteroids Galaxy Tour @ Bitterzoet, Amsterdam

theasteroidsgalaxytourNadat afgelopen week Anna Ternheim een prachtig optreden in De Duif gaf, is het deze week de beurt aan het Deense The Asteroids Galaxy Tour. Paradiso organiseert vanaf heden samen met Bitterzoet wat optredens en blijkbaar slaat dit goed aan, vanavond is de boel uitverkocht.

Wellicht komt het door de lange rij die voor de ingang staat dat de band ruim twintig minuten na aanvang het knusse podium betreedt. Voor zes man is het krap, maar maakt het des te intiemer. Zangeres Mette Lindberg is goed bij stem en gaat vanaf het begin helemaal op in de muziek. De 400 man die in het gezellig ingerichte podium passen hebben ondanks de steeds meer toenemende warmte genoeg bewegingsvrijheid en staan gewillig mee te deinen op de relaxte sound. “Dankjewel”, klinkt er na een paar nummers, iets wat buitenlandse artiesten altijd een beetje onzeker uitspreken.

Ondanks dat het debuutalbum Fruit maar tien nummers kent (en deze allemaal speelt), weet de band met een cover van Marvin Gaye enigszins te verrassen. De stem van Mette lijkt geen grenzen te kennen en ook het gecoverde ‘Inner City Blues’ slaat goed aan, terwijl we nu ineens niet zo makkelijk meer mee kunnen zingen. Na een krappe drie kwartier en tien liedjes verlaat het muzikale gezelschap het podium om even later nog een klein toegift te geven.

“The first song…” begint Mette bij terugkomst, waarmee ze zelf al lachend verraadt dat er meer dan één nummer wordt gespeeld. Dit eerste nummer is ‘Ghost In My Head’, een nieuwe track die een warm welkom krijgt. Uiteraard is de afsluiter van de avond na bijna een uur spelen ‘The Golden Age’, waar alle toeters en bellen nog even uit de kast worden getrokken. Enige minpuntje van de avond is dat Mette niet overal de hoge noten halen, maar dat zijn we van een hoop artiesten gewend en is bijna te verwaarlozen. The Asteroids Galaxy Tour heeft in Bitterzoet een heerlijk intiem optreden gegeven, waarschijnlijk de laatste keer dat de band in zo’n klein zaaltje staat.

Setlist:
– Hero
– Lady Jesus
– Push The Envelope
– The Sun Ain’t Shining No More
– Bad Fever
– Inner City Blues (Marvin Gaye cover)
– Crazy
– Around The Bend
– Satellite
– Sunshine Coolin’

Toegift:
– Ghost In My Head
– The Golden Age