Basshunter – Bass Generation

basshunterbassgenerationIn 1999 begon Jonas Erik Altberg met het produceren van dance. Het duurde drie albums voor de Zweed met de plaat LOL < (^^,) > doorbrak bij het internationale publiek. Niemand kon ‘Boten Anna’ meer uit z’n kop krijgen en de eurodance van Basshunter was een jaar lang niet uit de Nederlandse skihutten weg te denken. Nu, drie jaar later, ligt het vijfde studioalbum, genaamd Bass Generation in de schappen.

Het schijfje trapt gelijk af met de eerste single: ‘Every Morning’. De herkenbare pompende beats in combinatie met de stem van Basshunter vallen weer goed in elkaar. Helaas is dit het enige kunstje wat de dj lijkt te kunnen. Af en toe nodigt hij dan iemand uit om mee te zingen, in dit geval Lauren op ‘I Can’t Deny’, maar dit zet niet echt zoden aan de dijk.

Er zijn weinig tracks op Bass Generation die dezelfde catchy tune hebben als van die op het succesalbum LOL < (^^,) >. Dit is erg jammer en na een tijdje begint de technobeat wel erg eentonig te raken. De rest van de nummers, het complete schijfje telt er vijftien, zijn een sleur. Na een verkrachting van het klassieke Tetris deuntje, een saaie trance remix van ‘Every Morning’ en een hidden track is het gedaan met de terging en kunnen we opgelucht ademhalen.

Bass Generation belandt hier in de kast, achter slot en grendel, opdat het nooit meer gedraaid zal worden. Wellicht dat een paar tracks de skihutten weer halen, toch zal het nooit zo leuk en vernieuwend zijn als ten tijden van ‘Boten Anna’.

Score: ★★☆☆☆