Madonna – Celebration

madonnacelebrationTerwijl de King of Pop nog maar een maand of drie geleden is overleden, gaat de Queen of Pop vrolijk verder met muziek maken. De 51-jarige diva, die wij allen als Madonna kennen, is na 27 jaar aan de top nog steeds op stoom. De eerste single van de nieuwe verzamelaar Celebration staat op één in een hoop hitlijsten en ook het album zelf doet het prima. Staat dan echt elk meesterwerk erop?

De dubbel-cd die wij binnen hebben gekregen bevat maar liefst 36 tracks en op elk schijfje is de hekkensluiter een vers liedje. Naast recente hits als ‘4 Minutes (ft. Justin Timberlake & Timbaland)’ en ‘Hung Up’ vinden we ook ouder werk als ‘Justify My Love’ en het welbekende ‘Like A Virgin’. Je ziet bij compilaties nog wel eens dat alles chronologisch op plaat wordt gezet, dat is hier (gelukkig!) niet gedaan. Aan de sound van elk nummer kan je toch wel horen in welk tijdsbeeld het past, Madonna is immers een kameleon in de popmuziek.

Op het eerste schijfje vinden we ‘Revolver (ft. Lil Wayne)’ als nieuw nummer. Ook dit is weer een perfect popliedje waar de zangeres goed gebruik maakt van de rapper. Celebration is het laatste album dat Madonna uitbrengt onder Warner, dat al sinds 1982 haar vaste stek was. Vanaf heden gaat ze verder bij Live Nation Artists, dat naast Madonna artiesten als U2 en Nickelback heeft weten te strikken.

Het tweede en laatste schijfje bevat ook alle denkbare hits als ‘Material Girl’, ‘Frozen’ en natuurlijk ‘Cherish’. De afsluiter op deze cd is de titelsong ‘Celebration’. Dit nummer haalde ook in Nederland de hoogste plek in de hitlijsten en het was de 25e alarmschijf op Radio 538. Het is jammer dat de grote artiesten de monopoly-positie van Live Nation alleen maar versterken terwijl het ze om het geld niet echt te doen kan zijn. Desondanks is Celebration een heerlijk verzamelalbum van wellicht de meest succesvolle vrouwelijke solo-artiest ooit.

Score: ★★★★☆