Marduk + Vader @ 013, Tilburg

mardukVoor een avondje extreme metal moest je afgelopen maandag in Tilburg zijn. In 013 speelde deathmetal grootheid Vader en voor een portie blackmetal zorgde het zweedse Marduk. Er waren nog meer extremen,zoals het aanvangstijdstip van 18:00, waardoor menigeen de twee supports The Ordher en Fleshgod Apocalypse niet eens kon bekijken. Verder werd op dezelfde dag nog even besloten het geheel te verplaatsen van de grote Dommelsch Zaal naar de Kleine Zaal. Dit had het vervelende gevolg dat menig metalhead voor een uitverkochte zaal stond en weer teleurgesteld huiswaarts moest keren.

Als zo’n zaal uitverkocht is merk je pas hoe klein deze eigenlijk is voor bands van dit formaat: té klein. Zeker als je weet dat een flinke pit niet zal uitblijven en die neemt nogal wat ruimte in beslag. Maar het was zeker een geslaagde avond, al stond bij Vader het geluid niet echt lekker afgesteld.

Voor dit fotoverslag was ik gedwongen op één plek te blijven, er was geen doorkomen aan voor het podium.

Vader
vader07
vader08
vader09
vader10
vader11
vader12

Marduk
mar01
mar03
mar05
mar06