Starsailor @ Melkweg, Amsterdam

StarsailortHet Engelse Starsailor, opgericht in 2000 in Chorley / Wigan doet al sinds het uitbrengen van Love Is Here in 2001 regelmatig Nederlandse podia aan. Vanavond is de Melkweg aan de beurt. In een van de bekendste poppodia in Nederland vinden we 1500 fans in een (te) volle zaal.
Het voorprogramma voor deze avond wordt verzorgd door Dog Called Phenix, een Amsterdams trio dat met snoeiharde en toch prettige klinkende rock het publiek kan opwarmen. De zaal is aardig vol, maar dankzij het gemalleerde publiek is de zaal zeer gezellig en heerst er een gemoedelijke sfeer. Met behulp van een goed uitziende dame belanden we vooraan bij het podium.

starsailor1

Twintig minuten na de support-act is het dan eindelijk tijd voor onze helden van vanavond. Vier uitstekend spelende Britse muzikanten met prachtige composities zijn de ingredi?nten voor een perfecte maandagavond en zorgen dat je snel vergeet dat je werkweek alweer een dag oud is. Na een paar minuten spelen heeft men alles goed ingesteld en kan het optreden, waar veel van verwacht wordt, pas echt beginnen.

Na eerst een paar minder bekende songs om het publiek op te warmen, beginnen de heren van Starsailor de voor de fans bekende nummers te spelen. Tijdens nummers als het bekende ‘Poor Misguided Fools’ en ‘Good Souls’ zingt het publiek luidkeels mee. Starsailor heeft goede, strak spelende musici met frontman James Walsh die een goede en uitstekend bij de muziek passende stem heeft. Misschien is juist deze stem met voldoende dramatiek erin nodig om de songs zo prachtig te laten klinken.

starsailor3

De muziek van Starsailor lijkt veel op de beginperiode van Coldplay, maar anders dan eerder genoemde band houden deze heren hun eerste geluid zoveel mogelijk aan. Stevige rocksongs afgewisseld met prachtige rustige nummers, zelfs een flink aantal akoestisch gespeeld zorgen voor een goed concert dat eigenlijk te kort duurt, iets wat echter te vaak voorkomt.

starsailor2

Buiten de al eerder genoemde nummers wordt meer van het bekende werk gespeeld zoals ‘Alcoholic’, ‘Lullaby’ en het live goed klinkende ‘Four To The Floor’. Van het nieuwe album All The Plans valt vooral het nummer ‘Neon Sky’ positief op. Al met al was het een meer dan geslaagd optreden en verbaast het je dat ze nog niet bekend zijn bij het grote publiek.

starsailor5