This Is Hell @ Winston, Amsterdam

This Is Hell In de Winston is het weer eens tijd voor een lekkere pot hardcore. Vanavond op de planken: The Hunger uit Nederland plus Grave Maker en This Is Hell uit de Verenigde Staten. Dat het vanuit het zuiden van het land niet makkelijk en vooral tijdrovend is om in Amsterdam te raken valt te merken aan het feit dat we na The Hunger pas binnen komen vallen. Helaas, deze band schijnt een positieve indruk achter te hebben gelaten bij het publiek, en vooral bij Grave Maker.

Deze draagt ongeveer elk nummer op aan de band die voor hen speelde. Helaas voor deze band zit de drummer er te vaak langs om een beetje in deze band te komen. Daarbij komt ook nog eens dat hun meegebrachte roadie niet begrijpt dat Amerikaans moshen en Europees moshen duidelijk iets anders is. Hij verpest er meer mee dan dat die er voor zorgt dat er meerdere mensen meedoen. Lekker flink tegen de mensen aan de zijkant inschoppen, hoort bij een hardcoreshow in Amerika, in Europa hebben we een eigen mening. Grave Maker maakt het vanavond voor de rest ook niet waar. Kwalitatief onder de maat en qua performance ook niet aantrekkelijk.THIS IS HELL6Met This Is Hell gaat het qua kwaliteit en qua performance enkel iets op vooruit. Met ‘Prelude ( Again )’ betreden ze het podium. Het gat voor het podium blijft, slechts een paar liefhebbers vullen dit af en toe op, en wanneer de band zelf dan maar op stagedives vraagt is het dieptepunt toch wel bereikt. De vorige keer in de Dynamo ging het met bijna dezelfde setlist helemaal los, vandaag in Amsterdam is het vooral wachten en toekijken. Alleen wanneer er een cover van Warzone voorbij komt is het stoer genoeg om los te gaan. Hierna gewoon weer met de armpjes over elkaar naar achteren. ‘Permanence’, ‘Polygraph Cheaters’ en ‘Broken Teeth’ verdienen toch meer uitbundige mensen.

Hopelijk speelt This Is Hell de volgende keer ook beter, want niet alleen het publiek, maar ook de band zelf deed vandaag onder aan de vorige keren. Toch maar gewoon ergens in het zuiden de volgende keer wanneer This Is Hell in Nederland staat?