awkward i @ Paradiso, Amsterdam

Paradiso kleine zaal, 22:00 uur, woensdag 30 september. De tekst op het beeldscherm boven de ingang van de Amsterdamse poptempel spreekt boekdelen: Uitverkocht – Sold out. Teleurgestelde gezichten. Gevloek. Druk bellend publiek dat “nog wel iemand kent” die ze “misschien wel binnen kan krijgen”.
Alhoewel dit klinkt als een tafereel dat zou plaatsvinden bij een optreden van een welbekende internationale band gaat het hier eigenaardige genoeg om awkward i. awkward i is Djurre de Haan, die je misschien wel kent als bassist van Alamo Race Track. Solo maakte hij al langer liedjes en bracht hij bij het Groningse label Subroutine de EP’s (awkward i) am the king of in between en False Starts In Lo-Fi uit. Nu is daar het op Excelsior uitgebrachte debuut I Really Should Whisper, die Djurre vanavond met tal van gastmuzikanten (o.a. Susanne Linssen van Hospital Bombers en Ralph Mulder van Alamo Race Track) presenteert in de bovenzaal.

Dat de plaat geweldig goed is was al bekend, maar dat awkward i ook de hele bovenzaal een uur lang in zijn greep kan houden (naast de piekfijn uitgevoerde versies van prijsnummers ‘Rock Stars’, ‘Sea Life’ en ‘Angelica Tells Me’ worden er ook een aantal nieuwe nummers gespeeld) is heel erg knap. De vrijwel constante wisseling van muzikanten op het podium maakt het tussen de nummers door ietwat onrustig, maar houdt de show wel afwisselend. Gaat dat zien, wellicht binnenkort ook in jouw stad, in het voorprogramma van El Pino & The Volunteers of Coparck.