The Dream The Chase – Found Again

thedreamthechase_foundagainAf en toe komt er een band onder je aandacht waarvan je je afvraagt of je ze niet eerder hebt gehoord. The Dream The Chase is ook zo’n geval. De band heeft net een eerste EP uitgebracht die de naam Found Again heeft meegekregen. Als je van melodieuze post-hardcore houdt zit je hier aan het juiste adres, want er is in tijden niet zo’n lekkere plaat uitgekomen in dit genre.

Vanaf opener ‘Chosen’ zit de heerlijke post-hardcore vibe erin. Het ene moment screams, het andere moment een rustige break, waarna een geweldige zanglijn wordt ingezet. De meeslepende stem van de zanger Zach Britt ligt heerlijk in het gehoor en ook instrumentaal gezien klinkt het allemaal gelikt. ‘Faithless’ is ook weer zo’n track waar de screams, die van tweede stem Brent Emslie afkomstig zijn, goed tot hun recht komen.

Af en toe zitten er wat vette riffs door het geheel, maar over het algemeen blijft de ondertoon rustig. De nummers bouwen steeds op naar een climax om vervolgens weer opnieuw te beginnen. De zes tracks zijn voorbij voor je er erg in hebt en ik moet zeggen dat dit smaakt naar meer. Aan de sound is absoluut niet te horen dat dit een beginnend bandje is.

Benieuwd? Het album is te koop via iTunes of je luistert een paar tracks op MySpace.

Score: ★★★★☆